Az ifiknél nem állt dobogóra, a felnőtteknél ő nyert

2021.10.24.

Balogh Ágnes Kíra diadalmaskodott a felnőttek között a női országos ranglistaversenyen, az ifjúságiaknál Dari Helga győzött.

A rutinosabb játékosok közül többek között Póta Georgina, Madarász Dóra vagy éppen az Erdérttel szombaton még az Európa-kupában szereplő Ambrus Krisztina és Imre Leila sem indult a versenyen, az első helyen így Dari Helgát emelték ki. A Budaörs játékosa azonban a legjobb négy közé sem jutott be, az őt búcsúztató Adamik Csengét pedig Balogh Ágnes Kíra verte meg az elődöntőben. A békési játékos a fináléban Füle Katával találkozott, akit 4:0-ra győzött le.

„A legnehezebb meccsem szerintem Szvitacs Alexa ellen volt, hiszen eddig mindig kikaptam tőle. Én is meglepődtem, hogy meg tudtam verni. A döntőben Katának nem igazán ment a játék, vagy lehet, hogy nekem ment túl jól. Féltem tőle, mert korábban tőle is mindig kikaptam” – tekintett vissza a diadalútjára Balogh Ágnes Kíra, aki egy nappal korábban az ifiknél a negyeddöntőben kiesett.

„Nagyon elfáradtam a végére. Jobb kondira lett volna szükség, hogy szorosabb legyen a döntő. Az egyetem mellett kevesebb edzésre tudok bejárni, de úgy érzem, ma megtettem minden tőlem telhetőt, nem vagyok elégedetlen a második hellyel” – nyilatkozta Füle Kata a verseny után.

Ami a felnőtteknél nem ment Dari Helgának, az sikerült az U19-es, azaz az ifjúsági korosztályban. Magabiztosan menetelve szerezte meg az aranyérmet, a döntőben Tölgyes Dorottyát 4:2-re legyőzve.

A párosoknál a felnőtt mezőnyben Adamik Csenge és Laskai Írisz diadalmaskodott, az ifiknél pedig a Szosznyák Emma, Tanács Nóra duó.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram