Az év hátralévő versenyeiről

2020.11.06.

A Magyar Asztalitenisz Szövetség elnökségének közleménye:

Tisztelt Sporttársak!

A Magyar Asztalitenisz Szövetség elnöksége a koronavírus-helyzetre tekintettel megvizsgálta az év hátralévő részében a versenynaptárban szereplő utánpótlás-versenyek megrendezésének lehetőségét, és a következő döntés meghozatalára került sor.

A november 21-22-én esedékes területi újonc- és serdülőversenyek nem kerülnek megrendezésre. A szűkített és korlátozott létszámú versenyeket (utánpótlás top24-ek) meg kívánjuk rendezni a versenynaptárban kiírt időpontok szerint úgy, hogy minden esetben a lányoknak és a fiúknak külön helyszínen kerülnek azok megrendezésre.

Az újonc és ifjúsági országos csapatbajnokságokat szintén meg kívánjuk rendezni. Az OSEI és az EMMI által elfogadott és a MOATSZ által is publikált protokollszabályok az irányadóak az év hátralevő versenyein is.

A top24 versenyeken a felnőtt top16-on már alkalmazott szabályok érvényesek, azaz zárt kapuk mögött kerülnek megrendezésre. Minden versenyzővel maximum plusz egy fő lehet a verseny helyszínén (edző, hozzátartozó, kísérő). Maszkhasználat kötelező mindenki számára, aki nem a játéktéren tartózkodik, belépésnél pedig a rendezők gondoskodnak mindenkinek lázméréséről.

A versenyek és az időpontok a következő szerint alakulnak:

November 13-14., újonc top24
Fiúk: Ormai László Asztalitenisz-csarnok

November 15-16., újonc top24
Lányok: Ormai László Csarnok

November 22., ifjúsági országos csapatbajnokság
Lányok: Ormai László Asztalitenisz-csarnok
Fiúk: Club Aréna Győr

November 28-29., ifjúsági top24
Lányok: Nyírbátor
Fiúk: a BVSC- Zugló asztalitenisz-csarnoka

December 12-13., serdülő top24
Lányok: Soltvadkert
Fiúk: Club Aréna Győr

December 19-20., újonc országos csapatbajnokság
Lányok: Ormai László Asztalitenisz-csarnok
Fiúk: Szombathely

Megjegyzés:

További szigorító kormányzati döntések esetén a MOATSZ felülvizsgálja a fenti versenyek megrendezésével kapcsolatos helyzetet.

A MOATSZ elnökségének döntése értelmében a nyílt és ezáltal nagyobb versenyzői létszámot tömörítő 2020. évi ifjúsági és serdülő országos bajnokság idén elmarad, de a 2021-es év első félévében pótlásra kerül az idei évben érvényes korosztályokkal.

A 2021. januártól 1-től érvényes korosztályváltás szerinti utánpótlás országos bajnokságok megrendezését a jövő év második félévére tervezzük.  

Budapest, 2020. november 6.

Üdvözlettel:

Fazekas Péter sportigazgató      Lajtai Kristóf főtitkár      Kékedi Tibor JVB-elnök

                       

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram