Az elődöntőkben érvényesült a papírforma

2020.06.28.

Meglepetés nélkül értek véget az Extraliga Final Four vasárnapi elődöntői. Hétfőn a férfiaknál Celldömölk–Pécs, míg a nőknél Budaörs–Erdért fináléra kerül sor.

Délelőtt 11 órától előbb a hölgyek léptek asztalhoz az Ormai László Asztalitenisz-csarnokban. A papírforma szerint a Budaörs és az Erdért győzelmét sem fenyegethette veszély. Előbbi csapat a Kecskeméttel találkozott, amely leginkább Alekszandra Radonjicsban bízhatott, ám a szerb játékos párosban és egyesben sem nyert szettet. A becsületjátszmát Drabant Anita nyerte a kecskemétiek részéről, aki jó kezdés után 3:1-re kapott ki Lovas Petrától.

„Leginkább magammal kellett megküzdenem, a karantén miatt elég sokat hagytam ki – értékelt Lovas Petra.Ez meg is látszott az elején, de aztán szettről szettre magabiztosabb lettem. A csapattársaim játékával elégedettebb lehetek, ők magabiztosabban játszottak.”

Budaörs-Kecskemét

Pergel Szandra két győzelemmel járult hozzá a Budaörs döntőbe jutásához, de ő is tudja, hogy az Erdért keményebb diónak ígérkezik:

„Nagyon nehéz mérkőzés lesz, mindhárman ismernek minket és jól tudnak ellenünk játszani. Azonban nagyon bízom benne, hogy mi nyerünk, mivel szerintem mi egységesebb csapat vagyunk, és ki fog jönni, hogy nagyon akarjuk most ezt a bajnoki címet.”

A másik elődöntős párharcban Dari Helga ugyan megverte Imre Leilát, ám az Erdért így is magabiztosan nyerte a mérkőzést. A Statisztikás fiatalok között az ígérethez híven szerepet kapott az újonckorú Molnár Kendra is, aki társaihoz hasonlóan szépen helytállt.

 „Nem volt ez könnyű meccs, a statos lányok egytől egyig nagyon jól játszottak – dicsérte ellenfeleiket az erdértes Varga Tímea.Próbáltuk kifigyelni a gyenge pontjaikat és felülkerekedni, hála istennek ez sikerült. Reméljük, hogy a döntő szoros lesz, de ők azért rutinosabbak, nagy elvárások nincsenek. Azt gondolom, ha jó poénok lesznek és a nézők szép meccseket látnak, az már fél siker.”

CSALÓKA 4:1-EK

Ahogy arra számítani lehetett, a férfiaknál több izgalmat hozott a négyes döntő első napja. A celldömölkiek tudták, hogy a szécsényi Szerva ASE csapatából Jakab Jánosra kell leginkább figyelniük, a BVSC korábbi játékosa és jelenlegi edzője azonban így is nyert ellenük két egyénit. Hiába, mert a társainak nem sikerült a bravúr. Pedig lett volna keresnivalójuk, hiszen Bátorfi Zoltán meccslabdáról kapott ki Fazekas Pétertől, Németh János pedig 10:4-ről bukta el az első játszmát szintén Fazekassal szemben. A páros tehát nagyon kellett volna a Szécsénynek.

„Gyakoroltuk egész héten, tegnap is, ma is. Igyekeztünk tehát rákészülni, de mindkét ellenfélnek volt egy olyan kellemetlen érintése, amire nem tudtunk olyan jól reagálni. A fonák indításra gondolok, erre a modern játékelemre, amelyet nagyon jól alkalmaztak, és ezzel viszonylag simán elúszott a páros, ami nagy érvágás volt” – mondta Jakab János, akinek a második, Kriston Dániel elleni győzelme nem számít bele a hivatalos végeredménybe, mert az a hatodik mérkőzésnek volt beírva, míg az időben később véget érő Fazekas–Bátorfi csata ötödiknek.

„Ezzel inkább csak még jobban ráhangolódtunk a holnapi napra – jelezte Fazekas Péter, hogy ő a maga részéről nem bánja a szoros találkozókat. – Ennyi kihagyás után három ilyen jó meccs engem inkább felspannol, jó előjáték volt ez a döntőre.”

Amelyet a szintén 4:1-re nyerő Pécs ellen vívnak majd. Ez a 4:1 is simább párharcot sejtet, mint amilyen valójában volt, a Mezőberény ugyanis három partit is döntő szettben veszített el.

„Gratulálok a Mezőberénynek – kezdte értékelését Pető Zsolt, a PEAC szerb válogatott játékosa, akinek az idei az első magyarországi Final Fourja. – Tudtuk, hogy nehéz lesz, mert nekik nincs vesztenivalójuk, erre készültünk is. Még jó is, hogy így alakult, ennek pozitívabb hatása lehet a csapatunkra nézve, mint ha simán nyertünk volna.”

Hétfőn 11 órától a női helyosztókat rendezik meg, 15 órától pedig a férfiakét. A zárt kapus eseményre nézők továbbra sem léphetnek be – minden csapatot 20 fő képviselhet a csarnokban –, viszont az M4 Sport élőben közvetíti a döntőket.

EXTRALIGA FINAL FOUR
NŐI ELŐDÖNTŐ
SH-ITB Budaörs 2i SC–Kecskeméti Spartacus Sportkör és Közösségi Tér 4:0
Fazekas Mária, Pergel Szandra–Füle Kata, Alekszandra Radonjics 3:0 (8, 3, 7)
Pergel–Füle 3:0 (2, 9, 10)
Surján Szabina–Radonjics 3:0 (10, 6, 9)
Lovas Petra–Drabant Anita 3:1 (–4, 7, 7, 2)

Budapesti Erdért SE–Statisztika PSC I. 4:1
Imre Leila, Varga Tímea–Dari Helga, Fejős Anna 3:0 (4, 7, 11)
Varga–Molnár Kendra 3:0 (8, 9,7)
Imre–Dari 2:3 (–6, 8, 5, –7, –9)
Ambrus Krisztina–Fejős 3:0 (7, 5, 9)
Varga–Dari 3:0 (9, 10, 8)

FÉRFI ELŐDÖNTŐ
PTE PEAC Kalo-Méh I.–HED-LAND Sportcsarnok SE Mezőberény 4:1
Demeter Lehel, Pető Zsolt–Szabó Krisztián, Vajda Viktor 3:2 (9, 10, –4, –7, 10)
Demeter–Sebestyén Péter 0:3 (–9, –9, –3)
Pető–Szabó 3:0 (8, 5, 10)
Gerold Gábor–Vajda 3:2 (6, 15, –9, –9, 5)
Pető–Sebestyén 3:2 (8, –9, –11, 5, 9)

CVSE Swietelsky Jufa Hotels I.–Szerva ASE Szécsény I. 4:1
Fazekas Péter, Szita Márton–Ingemar Péter, Jakab János 3:0 (9, 6, 8)
Szita–Bátorfi Zoltán 3:0 (10, 8, 8)
Fazekas–Németh János 3:1 (10, –10, 11, 10)
Kriston Dániel–Jakab 0:3 (–10, –6, –6)
Fazekas–Bátorfi 3:2 (–11, 8, –10, 10, 11)

A HÉTFŐI PROGRAM
11.00
Női döntő és bronzmérkőzés
15.00
Férfi döntő és bronzmérkőzés

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram