Az előadás folytatódik, csak magasabb szinten

2019.08.13.

A Kecskeméti Spartacus Sportkör már majdnem egy hónapja, július 15-én megkezdte a felkészülést a 2019–2020-as asztalitenisz-idényre. Az Univer-Sport Kft-vel történő fúziót követő második évben már merészebb álmokat, szervezettebb szakmai munkát, jövőt építő mindennapi tevékenységet terveznek megvalósítani – derül ki a klub beszámolójából.

Két terem áll az asztaliteniszezők rendelkezésére, a Széchenyi sétány 11. szám alatti központi csarnok, illetve a Damjanich János Általános Iskola tornaterme – áll a közleményben. Ez annyit jelent, hogy például július 29. és augusztus 9. között napi két foglalkozáson, közel húsz asztalon folytak az edzések. A városba látogatott már második alkalommal a Szuperliga-győztes, Bajnokok Ligája-4. helyezett, osztrák női bajnok Froschberg Linz csapata, edzőjükkel, Harczi Zsolttal. Naponta több mint öt óra technikai, illetve kondicionális edzésen vesznek részt a játékosok, ezzel kellő szakmai tudást és magabiztosságot szerezve a szeptemberben induló szezonra.

A Spartacus a 2019–2020-as idényben is több csapatot szerepeltet a különböző ligákban. Alapvető cél a saját utánpótlás- és felnőttbázis erősítése, azaz számukra a megfelelő játéklehetőség biztosítása. A legfelsőbb osztályban, az Extraligában a tavaly 6. helyezést elérő női csapat indul. Erősítenek is, hiszen egy kiváló szerb játékossal bővül a kecskeméti gárda. Alekszandra Radonjics a legutóbbi évben kiemelkedően szerepelt a szerb első osztályban. Mellette az idény nyáron megrendezett utánpótlás Európa-bajnokság ifjúsági egyéni versenyszámában a legjobb 16 közé jutó, saját nevelésű Drabant Anita képviseli a Spartacus, harmadik és negyedik csapattagként pedig az előző évben is náluk játszó és kiemelkedő teljesítményt nyújtó, szintén saját nevelésű Füle Kata, illetve Márkus Enikő teszi teljessé a kecskeméti klub keretét. Az elnökség ambiciózus célt állított az edzők és játékosok elé, ugyanis a Final Fourba kerülés a cél.

A második számú női gárdát az NB I-ben indítja a Spari, ahol egyrészt a még újonckorú, mindössze 12 esztendős Polónyi Nóra kap játéklehetőséget. Mellette csapattag lesz a Spartacus „legnagyobb harcosa", Szvitacs Alexa, aki megújult erővel, elképesztő nagy küzdelem után parajátékosként tér vissza az asztaliteniszhez, megkezdve útját a tokiói paralimpiai játékok felé. Márkus Enikőre ebben a csapatban is számít a klub, mivel nagy rutinnal rendelkezik, így ösztönző erőként is tud hatni fiatalabb csapattársaira. Kitűzött cél a középmezőny elérése.

A hármas számú együttes a férfiak mezőnyét erősíti az NB II-ben, mivel a legutóbbi szezonban szenzációs teljesítménnyel bajnok lett az NB III-ban. A csapat változatos felállással fog szerepelni, de a két alappillére Jádi Dominik és Gyetvai Ákos, akik folyamatos edzéssel és motivált versenyzéssel évről évre kimagasló fejlődést mutatnak. A további csapattagok: Gyarmati Zsolt, Miskolczi Kristóf, Mezei Levente. A bajnokcsapat célja megmérettetni magát és bent maradni, illetve minél több tapasztalatot szerezni.

Ujhidy Tibor elnök: – Rendkívül eredményes éven van túl a Spartacus, de a következő évre még magasabbra tesszük a mércét, hogy méltón tudjuk képviselni Kecskemét városát a hazai, illetve a nemzetközi asztalitenisz-mezőnyben. A saját nevelésre támaszkodás évtizedek óta hitvallása a Sparinak, és ez most sem lesz másképpen, ráadásul méltán bízhatunk Drabant Anita, illetve Polonyi Nóra országos, sőt nemzetközi egyéni sikereiben is. Külön öröm számunkra, hogy egyben tudtuk tartani, sőt sikerült megerősíteni is az extraligás női csapatunkat. A Final Four komoly cél, de van hozzá egy mentálisan és tudásban is egységes csapatunk. Szvitacs Alexa, a példaképünk a súlyos betegségét követően leküzdötte a kezdeti nagy lelki és fizikai kihívásokat. Hisszük, hogy sikeres karriert kezd építeni a parasportban, sőt az épek világában is. Igyekszünk mi és Kecskemét város is ehhez minden segítséget megadni. Megnyugtató, hogy a szakmai munkát Fodor Miklós, Szabó Krisztián és Vajda Viktor személyében országosan is meghatározó edzők irányítják, akiket nagyszerűen segít Dékány Ferenc és Nyúl Zsolt. Remélhetőleg vár ránk még egy több mint 20 millió forintos csarnokfelújítási projekt is. Amire nagyon büszke vagyok, hogy 2020. március elején egy soha nem látott, nagyszabású országos egyéni magyar bajnokságot rendezünk Kecskeméten. A lényege, hogy közel ötszáz versenyző, a magyar asztaliteniszsport minden szegmense – utánpótlás, felnőtt, szenior, parasport – egyszerre, egy helyen tartja az országos egyéni magyar bajnokságot. Szeretjük a kihívásokat, de hittel és egy kiváló közösség révén nagy reményekkel indulunk a következő versenyévadnak.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram