„Az asztalitenisz nekem egész életemben örömet okozott”

2020.03.13.

Dupla ünnepet tartottak pénteken a Statisztikánál. Dr. Ormai Lászlót, a legendás szakosztály elnökét 88. születésnapja alkalmából köszöntötték, valamint ünnepélyes keretek között átadták a róla elnevezett csarnok homlokzatán elhelyezett épületfeliratot.

„Nagy megtiszteltetés ez, még úgy is, ha az ember nem a megtiszteltetésért dolgozik, hanem azért, mert öröme telik benne, és tulajdonképpen az asztalitenisz nekem egész életemben örömet okozott, azért csináltam – nyilatkozta Ormai László az avatóünnepségen. – Amióta elkezdtem ezt, tehát 1954 óta minden perc örömet okozott, még akkor is, ha az adott pillanatban egy-egy vesztes meccs után esetleg keserűséget éreztem, de erre az elmúlt több mint hatvan évben szerencsére ritkán volt példa. Jó emlékezni arra, hogy a hét-nyolc évesen itt kezdő gyerekek közül sokan innen is mentek nyugdíjba, közben sok sikert aratva a magyar zászló alatt. Sohasem magunknak akartunk dicsőséget szerezni, hanem az országnak.”

A mesteredző 88 évesen is napi szinten jár a nevét viselő csarnokba, edzésekre és versenyekre egyaránt, nyomon követi a napi eseményeket. Reményei szerint ezt még jó néhány évig folytatni tudja.

A Nemzeti Sportközpontok kezelésében álló létesítmény az NSK beruházásában mintegy 300 millió forintból újul(t) meg. A szövetség további 120 millió forintot fordít a csarnok különböző beltéri fejlesztéseire (világításcsere, vizesblokkok cseréje, öltözők és lakószobák felújítása).

„Befejeződött az a külső felújítási szakasz, amely után most már véglegesen felhelyezhettük az Ormai László Asztalitenisz Csarnok nevét hirdető táblát” – mondta Nátrán Roland, a Magyar Asztalitenisz Szövetség elnöke, akitől azt is megtudtuk, hogy a jelentős felújítás részeként új külső szigetelést, új nyílászárókat kapott az épület, amelynek az energetikai rendszere is megújult.

„A sikerekhez vezető út egyik fontos része a kritikus szemlélet – folytatta a MOATSZ-elnök. – Laci bácsi folyamatosan kritikusan szemlélte a játékosok mozdulatait, az edzők munkáját és a szövetség, valamint a szövetség elnökének munkáját is. Én a magam részéről ezt a kritikus szemléletet igyekszem az eredmények szolgálatába állítani. Ennek keretében abban állapodtunk meg Ormai Laci bácsival, hogy a jövőbeli munkára fókuszálunk. Ennek egyik része a jogi és szakmai forma megtalálása, egy olyan közös szakmai műhely létrehozásával, amely a Statisztika értékeit megtartja. A másik része pedig maga az infrastruktúra, ahol ezt a szakmai munkát el lehet végezni.”

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram