Augusztusban WTT-verseny lesz Budapesten!

2021.07.19.

Budapest ad otthont az első európai WTT-versenynek, mégpedig kevesebb mint egy hónap múlva, augusztus 15. és 20. között.

A World Tour-sorozatot váltó WTT-versenyek idén márciusban debütáltak Dohában, Európában pedig Budapest rendez először versenyt az új szisztémában.

„Ezek az új szabályok, előírások alapvetően azt célozzák, hogy az asztalitenisz-versenyeket és az egész sportágat professzionalizálják, látványosabbá, befogadhatóbbá és szórakoztatóbbá tegyék a közönség számára – mondta Nátrán Roland, a Magyar Asztalitenisz Szövetség elnöke. – Az olimpián nem induló magyar és egyéb európai játékosok meccshiányban szenvednek, és ez a budapesti torna arra is jó lesz, hogy ezek a játékosok a szeptemberi Európa-bajnokság előtt versenykörülmények között játszhatnak tétmérkőzéseket.”

A koronavírus-járvány miatt az augusztusi WTT Contender-versenyt nézők nélkül rendezik meg a BOK-csarnokban, de online, illetve televíziós közvetítéseken keresztül láthatóak lesznek a mérkőzések. A 75 ezer dollár összdíjazású tornán a főtáblák egyesben 32 fősek lesznek, 16-16 egynemű páros állhat asztalhoz, valamint 8 vegyes páros. A nevezési lista augusztus 2-án kerül nyilvánosságra.

Stephen Duckitt, a WTT versenyigazgatója köszönetét fejezte ki a MOATSZ felé, amiért a világjárvány alatt tető alá hozza ezt a rendezvényt, és biztos benne, hogy Budapest remek házigazda lesz. Ez már csak azért is örvendetes, mert a magyar szövetségnek továbbra is az a fő célja, hogy a WTT Grand Smash-versenyek közül 2022-től az európait Magyarország rendezhesse meg. Ezek a sorozat legmagasabb kategóriájú állomásai, olyanok, mint a teniszben a Grand Slam-tornák.

„Ilyen versenyből a WTT tervei szerint Európán kívül csak kettő vagy három kap helyet a versenynaptárban – folytatta Nátrán Roland. – Az egyik helyszíne minden bizonnyal egy kínai nagyváros lesz, valószínűleg egy másik ázsiai, illetve óceániai ország, Japán vagy Ausztrália is a rendezők közé kerülhet, valamint egy amerikai helyszín is lesz. Versenyfutás zajlik tehát a világon azért, hogy Grand Smash kategóriájú versenyt rendezhessenek országok, illetve városok. Európában erre Budapestnek van a legnagyobb esélye, ezzel az augusztusi versennyel is közelebb kerülünk ehhez.”

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram