Asztalitenisz-központot avattak Debrecenben

2018.06.25.

Vasárnap a debreceni Nagyerdei Stadionban átadták a DEAC-DAK Egyetemi Asztalitenisz Központot.

„Olyan infrastrukturális fejlesztésekből szeretnénk minél többet, amelyekhez az önkormányzatok, az egyesületek és a szponzorok is hozzájárulnak, illetve a szövetség, ahogy az jelen esetben is megvalósult. A MOATSZ 40 millió forinttal támogatta ezt a közel 120 millió forintos beruházást. Szeretnénk, ha régiónként legalább két-három ilyen terem üzemelne" – mondta Fehér László, a Magyar Asztalitenisz-szövetség alelnöke az ünnepélyes megnyitón.

A Nagyerdei Stadion déli oldalában helyet kapó 500 négyzetméteres létesítményben egyszerre 15 asztalt is fel lehet állítani.

„Ez az új létesítmény az NB II-es csapat további fejlődését segítheti elő, és abban is reménykedem, hogy az utánpótlásbázis nagymértékű növekedéséhez is vezet" – beszélt az új terem lehetséges hatásairól Sárfalvi Péter, az Emberi Erőforrások Minisztériumának utánpótlás-nevelésért és sportkapcsolatokért felelős helyettes államtitkára, aki példaértékűnek nevezte azt az együttműködést, amely az egyetem és a város között jött létre a sport területén Debrecenben.

A cívisvárosnak 40 éve volt legutóbb NB I-es férfi asztalitenisz-csapata. Épp ideje lenne már tehát, hogy Debrecen újra a legjobbak között képviseltesse magát, de a DEAC-DAK főtitkára nem állna meg itt.

„Az NB II-es csapatunk második lett, valószínűleg lesz lehetősége kivívni az NB I-es szereplés jogát – nyilatkozta Gacsályi István.Emellett az NB III-as csapatunkat megerősítjük, jövőre feljutunk vele az NB II-be, valamint a megyei és városi bajnokságban is újabb együtteseket indítunk. Olyan sok csapatunk lesz, hogy a termet alaposan belakjuk!"

Az átadó során a klub pingpongosai bemutatót tartottak, és nagyon elégedettek voltak a körülményekkel.

„Nagyon kellemes a terem, én Magyarországon Budapesten tapasztaltam hasonlót. Itt semmi sem állhat a fejlődés útjába" – dicsérte a létesítményt Balázs Bence, a DEAC-DAK fiatal játékosa.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram