Öt magyar parapingpongos már biztosan kvótát szerzett a paralimpiára – FRISSÍTÉS: Csak négy az az öt

2020.07.01.

Arlóy Zsófia is ott van a már biztos paralimpiai kvótás magyar asztaliteniszezők között.

Arlóy Zsófia a paraválogatottunk két héttel ezelőtti győri összetartásán még abban a tudatban vett részt, hogy épp csak, de lemaradt a biztos tokiói kvótáról. Ezért lélekben már az utolsó esélyére, a Szlovéniában megrendezendő úgynevezett „last chance” selejtezőre készült, amelyről kategóriánként egy-egy játékos kvalifikálhat a jövőre halasztott játékokra.

Június legvégén aztán a közösségi médiát böngészve remek hírre bukkant.

„Az egyik játékos osztotta meg Facebookon a hírt, hogy nyilvánosságra hozták a kvalifikált sportolók névsorát – mondta Arlóy Zsófia. – Azonnal eldobtam mindent, és már néztem is a honlapot. Elmondhatatlanul boldog vagyok, hogy Rio után Tokióba is sikerült kvótát szereznem. Rengetegen rengeteget dolgoztunk ezért, de minden másodperce megérte.

A hír nemcsak őt, hanem a magyar szakvezetést is meglepte.

„Nagyon örülök, hogy öt játékosunk egyenes ágon kvalifikált, és értük, illetve nekik már nem kell a last chance versenyen remegni” – nyilatkozta Vígh Zsolt szövetségi kapitány.

Arlóy mellett Szvitacs Alexa, Major Endre, Pálos Péter és Csonka András tekinthető a Japánba utazó keret biztos tagjának. A többi magyarnak a laskói selejtezőn lesz még lehetősége csatlakozni hozzájuk. Vígh Zsolt szerint erre Berecki Dezsőnek van a legjobb esélye.

Arlóy kvótájával akár csapatban is indulhatna a két női kvótásunk, az „apró” problémát az jelenti, hogy az ITTF a 6-7-8-as és a 9-10-es kategóriákat kívánja összevonni a csapatversenyre, márpedig Arlóy a 8-as, Szvitacs pedig a 9-es kategóriában versenyez. Megoldást jelentene, ha Bicsák Bettina (10-es kat.) szabadkártyát kapna a paralimpiára, de egyelőre még azt sem tudni, hogy Vígh Zsolték kinek igényelnek majd szabadkártyát.

Azt ellenben már lehet tudni, hogy az augusztusi győri edzőtáborban a mieink nemzetközi riválisokkal is gyakorolhatnak, hiszen a belgák már jelezték, hogy jönnek, Szlovákiából pedig Csejtey Richárd csatlakozik a társasághoz.

FRISSÍTÉS:

Az ITTF július 5-én számunkra különösen sajnálatos tévedéséről értesítette a Magyar Paralimpiai Bizottságot: a kvótások neveit tartalmazó lista elkészítésekor hibáztak, és az eredetileg közzétett dokumentummal ellentétben Arlóy Zsófia csak első számú tartalék, tehát még nincs kvótája.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram