Aranyszettekkel Ek-elődöntős a Budaörs

2023.01.31.

Az SH-ITB Budaörsi SC hazai pályán ledolgozta hátrányát a spanyol Linares ellen a női Európa-kupa negyeddöntőjében, majd aranyszettekben kivívta a továbbjutást.

A Budaörs dupla jubileumot ünnepelt kedd este, hiszen sorozatban a 20. nemzetközi kupaszezonjában szerepelve a 200. európai kupamérkőzését játszotta. Bachman Péter ugyanúgy a Póta Georgina, Fazekas Mária, Dari Helga hármasban bízhatott, mint a párharc szombaton lejátszott első, spanyolországi felvonásán, míg a Linaresben a két román légiós, Roxana Istrate és Claudia Caragea mellett ezúttal Cristina Prieto kapott lehetőséget.

A spanyol játékos jóformán csak szedte a labdát Póta ellen, majd Fazekas Istraténak, Dari pedig Carageának vágott vissza a szombaton elszenvedett vereségéért. Ezzel 3:0-ra győzött a Budaörs, és mivel idegenben 3:1-re kapott ki, a régi szabályok szerint már ünnepelhette volna a továbbjutást. Az új szabályok szerint azonban a 3:0-s és a 3:1-es győzelem is ugyanannyit – 3 pontot – ért, így aranyszettek döntöttek a továbbjutásról.

Újra beírták a játékosokat, akik egy-egy játszmát játszottak egymással. Fazekas biztosan nyert Prieto ellen, Póta viszont kikapott Istratétól, de belefért, mert Dari ismét jobbnak bizonyult Carageánál, így a magyar csapat jutott be az Európa-kupa elődöntőjébe.

„Több kulcsfontosságú pillanata volt a meccsnek, de a csapategység mellett a huszonegy éves Dari Helga drámai győzelmeit emelném ki, aki nem ingott meg, és természetesen rengeteget számított a hazai közönség” – nyilatkozta Bachmann Péter vezetőedző.

Fazekas Mária kis „szakmázás” mellett az önbizalmukra hívta fel a figyelmet: „Nem volt sok időnk készülni a visszavágóra, de az eredmény azt bizonyítja, hogy a legjobb játékosuk, a román Istrate szerváit is sikeresen feltérképeztük. Meggyőződésem, hogy amiatt győztünk, mert végig hittünk magunkban.”

EURÓPA-KUPA, NŐK
NEGYEDDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
SH-ITB Budaörsi SC–Tecnigen Linares (spanyol) 3:0
Póta Georgina–Cristina Prieto 3:0 (3, 2, 2)
Fazekas Mária–Roxana Istrate 3:2 (13, 4, –11, –9, 6:0)
Dari Helga–Claudia Caragea 3:2 (–10, –11, 7, 7, 6:4)
Aranyszettek
Fazekas–Prieto 11:5
Póta–Istrate 8:11
Dari–Caragea 11:6
Továbbjutott: a Budaörs, 3:3-as összesítéssel, aranyszettekben 2:1-gyel

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram