Andrásék vb-döntőbe jutottak

2021.12.06.

András Csaba az U19-es fiúk között párosban döntőbe jutott a horvát Ivor Bannal a Vila Nova de Gaiában zajló ifjúsági világbajnokságon.

Néhány héttel az U21-es Európa-bajnokságon szerzett ezüstérme után az ifjúsági vb-n is döntőt játszhat az András, Ban kettős. A elődöntőben a második helyen kiemelt Eduard Ionescu és Darius Movileanu volt a magyar és a horvát fiú ellenfele. Az első két játszma nagyon simán lett Andráséké, és bár ezután a románok szépítettek, a negyedik szettet követően újra a magyar és a horvát „kispad” örülhetett. No meg a srácok, akik az orosz Makszim Grebnyevvel és Vlagyimir Szidorenkóval találkoznak a magyar idő szerint kedd 20:30-ra kiírt fináléban.

Ez lesz az utolsó magyar érdekeltségű mérkőzés a vb-n, ugyanis a hétfőn még versenyben lévő, negyedik kiemeltként induló Szántosi Dávid az U15-ös korosztályban egyesben 4:1-re kikapott a német Lleyton Ullmanntól a nyolcaddöntőben.

IFJÚSÁGI VILÁGBAJNOKSÁG, VILA NOVA DE GAIA
U19 FIÚ PÁROS
Elődöntő
András Csaba, Ivor Ban (magyar, horvát)–Ionescu, Movileanu (román) 3:1 (4, 5, –7, 7)

U15 FIÚ EGYES
Nyolcaddöntő
Szántosi Dávid–Ullmann (német) 1:4 (–4, –9, –9, 13, –8)

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram