András Csabáék vb-ezüstérmesek

2021.12.07.

András Csaba a horvát Ivor Bannal a végletekig kiélezett mérkőzésen kikapott az U19-es fiúpárosok vb-döntőjében az orosz Makszim Grebnyev, Vlagyimir Szidorenko duótól, így ezüstéremmel zárta a portugáliai ifjúsági világbajnokságot.

Nem egészen egy hónappal ezelőtt András és Ban az U21-es Eb fináléjában döntő szett 12:10-re maradt alul a belga Adrien Rassenfosse, Olav Kosolosky  duóval szemben, és most szintén minimális különbséggel bukták el az aranyérmet.

Pedig jól indult a Vila Nova de Gaia-i döntő, hiszen az első szettet 6:9-ről fordították meg 11:9-re. A második játszmában 6:0-ra elhúztak – összességében tehát futottak egy 11:0-s szériát –, majd előnyüket jól menedzselve behúzták ezt a szettet is.

A harmadik felvonásban Andrásék 5:9-ről feljöttek 9:9-re, ám a következő két pont az oroszoké lett, ezzel szépítettek. A negyedik szettben egy darabig fej-fej mellett haladtak, de a végjátékot megint Grebnyevék bírták jobban, 2:2.

A döntő szettben 2:0-ra vezetett a magyar, horvát páros, innen lett 4:2 oda, Somosi Miklós és horvát kollégája ezért jobbnak látta időt kérni. Ezzel sikerült megtörni az oroszok lendületét, fordítottak is Andrásék, hogy aztán 9:9-nél mindkét páros két pontra kerüljön a világbajnoki címtől. Ekkor előbb Ban, majd András ütötte mellé nem sokkal a labdát, így Grebnyev és Szidorenko csaphatott diadalittasan a levegőbe.

András Csabának biztos időbe telik majd, hogy igazán értékelni tudja ezt az ezüstérmet, pedig igazán büszke lehet rá, hiszen az utóbbi jó néhány év(tized) legjobb magyar pingpongos eredményét érte el.

IFJÚSÁGI VILÁGBAJNOKSÁG, VILA NOVA DE GAIA
U19 FIÚ PÁROS
Döntő
András Csaba, Ivor Ban (magyar, horvát)–Makszim Grebnyev, Vlagyimir Szidorenko (orosz) 2:3 (9, 6, –9, –7, –9)

A Düsseldorfban zajló WTT Feeder-versenyen Imre Leila és Hartbrich Leila vesz részt a magyarok közül. Egyesben Imre a fehérorosz Kacjarina Baravok elleni győzelmét követően készülhet a nyolcaddöntőre, Hartbrich viszont az első szett megnyerését követően kikapott az ausztrál Yangzi Liutól.

Párosban a nyolcaddöntővel kezdődtek meg a küzdelmet, és a mieink négy szettben túljutottak a Franziska Schreiner, Aleksandra Vovk német, szlovén kettősön.

WTT FEEDER DÜSSELDORF
NŐI EGYES
A 16 közé jutásért
Imre Leila–Baravok  (fehérorosz) 4:2 (–8, 5, 10, –8, 6, 4)
Hartbrich Leonie–Liu (ausztrál) 1:4 (8, –9, –6, –5, –11)

NŐI PÁROS
Nyolcaddöntő
Hartbrich, Imre–Schreiner, Vovk (német, orosz) 3:1 (5, 3, –9, 7)

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram