András Csabáék döntőbe jutottak

2017.10.25.

András Csaba az európai csapat tagjaként döntőbe jutott a Fidzsi-szigeteken zajló serdülő világjátékokon, és végül ezüstérmesként zárt.

Két négyes csoportban kezdődtek a csapatverseny küzdelmei. Az európai válogatottat András Csaba, az orosz Makszim Grebnyev, a svéd Martin Friis és a belga Olav Kosolosky alkotja. András Csaba az Afrika elleni 5:0-s sikerből két győzelemmel vette ki a részét, míg a nagyobb ellenállást tanúsító Észak-Amerika ellen egy-egy győzelmet és vereséget jegyzett. Az Óceánia elleni „edzőmeccsen" (5:0) ő kapott pihenőt.

Az elődöntőben Latin-Amerika ellen már ismét ott volt a csapatban, és megnyerte a maga mérkőzését 3:1-re, a csapata pedig 3:0-ra diadalmaskodott. A szerdai döntőben bravúrra lett volna szükségük, hiszen az addig partit sem veszítő ázsiaiak vártak rájuk. A címvédőket ők sem tudták megtréfálni, 3:0-ra nyert Ázsia. András Csaba a kínai Niu Kuan-kajjal találkozott, és 3:0-ra kikapott tőle.

SERDÜLŐ VILÁGJÁTÉKOK, SUVA
FIÚ CSAPATVERSENY, ANDRÁS CSABA MÉRKŐZÉSEI
CSOPORTKÖR
EURÓPA–AFRIKA 5:0
András Csaba–Juszef Ben Attia 3:0 (2, 10, 10)
András Csaba–Mohamed Azzam 3:1 (5, –5, 5, 6)

EURÓPA–ÉSZAK-AMERIKA 3:2
András Csaba–Michael Minh Tran 3:0 (7, 7, 9)
András Csaba–Nikhil Kumar 1:3 (–6, 2, –5, –8)

ELŐDÖNTŐ
EURÓPA–LATIN-AMERIKA 3:0
András Csaba–Jacobo Vahnish 3:1 (5, –8, 7, 9)

DÖNTŐ
András Csaba–Niu Kuankaj 0:3 (–6, –3, –6)

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram