András Csaba U21-es Európa-bajnok párosban!

2022.09.18.

András Csaba a horvát Ivor Ban oldalán megnyerte a férfi párosok versenyét a Kolozsváron rendezett U21-es Európa-bajnokságon.

Ha valaki megérdemelte a férfi párosok aranyérmét, az András Csaba és Ivor Ban volt. A magyar és a horvát fiú tavaly az ifjúsági Európa-bajnokságon bronzérmes lett, majd az U21-es Eb-n és az ifjúsági világbajnokságon ezüstérmesként zárt egymás oldalán. Ott voltak tehát a közvetlen élmezőnyben, de az utolsó lépés(eke)t nem tudták megtenni. Eddig.

Kolozsváron erőnyerők voltak az első fordulóban, aztán egy olasz, egy román-lengyel és egy színlengyel kettősön át vezetett az útjuk a fináléba. Ahol az olasz John Oyebode és Carlo Rossi állt velük szemben.

Sokáig tényleg csak álltak, nem nagyon haladtak előre, az első játszmában mindössze három pont lett az övék, a másodikat pedig 11:7-re nyerték meg Andrásék. A harmadik szettben már egyenlő erők küzdelmét láthattuk, mindkét páros tíz pont fölé jutott, de a magyar, horvát egységnek sikerült elkerülnie, hogy ellenfeleik még jobban belelendüljenek, és 13:11-gyel lezárták a meccset.

„Tavaly áprilisban vagy májusban kezdünk együtt párosozni – nyilatkozta András Csaba a győzelmük után. – A Slovenian Openen indultunk először, amelyet meglepetésre megnyertünk. Fantasztikus volt, mert mint mondtam, az volt az első közös versenyünk. Jól érezzük egymás játékát, és biztos vagyok benne, hogy még sok érmet szerzünk együtt. Ez az arany számunkra egy valóra vált álom.”

Horvát társa megkönnyebbülten idézte fel a 2021-ben elbukott fináléikat.

„Ennél jobban még egy meccsen sem játszottunk. Végre megcsináltuk! Ez az első aranyérmünk, az előző két döntőnket nem tudtuk megnyerni. Tavaly az U21-es Európa-bajnokság és a junior-világbajnokság páros döntőjét is 3:2-re veszítettük el. Képzelhetik, milyen boldogok vagyunk most a 3:0-s győzelmünk után” – mondta Ivor Ban.

U21-ES EURÓPA-BAJNOKSÁG, KOLOZSVÁR
FÉRFI PÁROS
Döntő
András, Ban (magyar, horvát)–Oyebode, Rossi (olasz) 3:0 (3, 7, 11)

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram