András Csaba is befejezte

2020.03.07.

András Csaba kikapott a férfi egyes nyolcaddöntőjében, ezzel Fehér Orsolya után ő is befejezte szereplését a varasdi U21-es Európa-bajnokságon.

András a két csoportkörben a hat mérkőzéséből ötöt megnyert, remek formában várta tehát a szombati nyolcaddöntőt. Az ellenfele a nála két évvel idősebb, 19 éves román Rares Sipos volt, aki a legutóbbi két U21-es Eb-n bronzérmes lett.

Inkább Sipos volt tehát az esélyesebb, ám András kétszer is szettelőnybe került. Hiába mert 2:1-es vezetése után sorozatban három játszma lett a románé, ő jutott tehát a legjobb nyolcba.

András férfi párosban a német Cedric Meissnerrel a negyeddöntőig jutott, vegyes párosban pedig a fehérorosz Tacjana Csakavajával a nyolcaddöntőig. Az Eb másik magyar résztvevője, Fehér Orsolya egyesben a második csoportkörben fejezte be szereplését, női párosban a horvát Marta Vukeliccsel a negyeddöntőben kaptak ki, míg vegyes párosban a belga Valentin Pieraerttel a 32 között búcsúztak.

U21-ES EURÓPA-BAJNOKSÁG, VARASD
FÉRFI EGYES, NYOLCADDÖNTŐ
András Csaba–Rares Sipos (román) 2:4 (7, –7, 12, –6, –7, –5)

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram