András 0:3-ról fordított Lebesson ellen!

2022.08.17.

Egyesben a bravúros győzelmet arató András Csaba és Majoros Bence, valamint a papírformát nehezebben, illetve könnyebben érvényesítő Póta Georgina és Madarász Dóra is bejutott a legjobb 32 közé a Münchenben zajló Európa-bajnokságon.

András Csaba újabb sikerrel bizonyította, hogy megérdemelte a bizalmat Muskó Péter szövetségi kapitánytól. A magyar Eb-csapat legfiatalabb tagja százszázalékos teljesítménnyel abszolválta a selejtezőt, majd a főtábla első körében megszerezte pályafutása eddigi legnagyobb skalpját. A 2016-os budapesti Eb-t egyesben megnyerő Emmanuel Lebesson ellen háromszettes hátrányba került – a harmadik játszmát ráadásul 14:12-re elbukva –, ám ez sem szegte kedvét, és csodás fordítást bemutatva legyőzte a világranglista-43. franciát.

Majoros Bence szintén csoportelsőként jutott a legjobb 64 közé, ahol a portugál Joao Monteiro várt rá. Majoros egy 19:17-es játszmát is megnyerve 3:1-es szettelőnybe került, ám Monteiro innen még vissza tudott jönni. A döntő szettben is neki kellett kapaszkodnia, több mérkőzéslabdát is hárított, ám 10:9-nél elszerválta magát, ezzel Majoros is bejutott a második körbe.

A másik két férfi játékosunk számára befejeződött az Eb, de ők sem játszottak rosszul szerdán, sőt! Lakatos Tamás a tavaly világbajnoki döntőt játszó, Münchenben első kiemelt Truls Möregardh ellen megnyerte az első két szettet, ám a fiatal svéd összekapta magát, és 4:2-re nyert. Szudi Ádám 4:0-s vereséget szenvedett a svéd Anton Kallbergtől, de ha a játszmák végén jobban játszik és nem hagy veszni szettlabdákat, akkor jóval szorosabban is alakulhatott volna ez a meccs.

Majoros a legjobb 32 között épp Kallberggel találkozik majd, míg András nyugodtan elengedheti a kezét, hiszen Dimitrij Ovtcharov vár rá. A két magyar fiúnak már csak az egyesre kell koncentrálnia, mivel párosban 3:0-ra alulmaradtak a nyolcaddöntőben a belga Florent Lambiet, Martin Allegro duóval szemben.

Női egyesben a papírforma érvényesült a mieink szerdai mérkőzésein. A selejtezőből érkező Hartbrich Leonie nem bírt a védő Hanna Haponovával, Madarász Dóra viszont magabiztos győzelmet aratott a szintén ukrán Szolomija Bratejko ellen. Póta Georgina a svájci Rachel Moret-val találkozott, akitől a tavalyi tokiói olimpián kikapott, ám most, ha nem is könnyen, de hét szettben sikerült neki visszavágnia.

A mieink a románok két éljátékosával játszanak majd a legjobb 16 közé kerülésért, Madarász Elizabeta Samarával, Póta pedig Szőcs Bernadette-tel.

EURÓPA-BAJNOKSÁG, MÜNCHEN
FÉRFI EGYES
A 32 közé jutásért
Lakatos Tamás–Möregardh (svéd) 2:4 (7, 8, –9, –4, –7, –7)
Majoros Bence–Monteiro (portugál) 4:3 (10, –9, 17, 10, –8, –6, 9)
András Csaba–Lebesson (francia) 4:3 (–9, –8, –12, 8, 7, 6, 6)
Szudi Ádám–Kallberg (svéd) 0:4 (–4, –9, –10, –12)

FÉRFI PÁROS
Nyolcaddöntő
András, Majoros–Allegro, Lambiet (belga) 0:3 (–5, –13, –1)

NŐI EGYES
A 32 közé jutásért
Póta Georgina–Moret (svájci) 4:3 (9, 9, –9, –6, 12, –8, 6)
Hartbrich Leonie–Haponova (ukrán) 1:4 (–8, 13, –8, –12, –9)
Madarász Dóra–Bratejko (ukrán) 4:1 (6, 4, 6, –8, 8)

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram