Amíg szükség van rá, csinálja

2023.01.03.

Ormai László-díjjal tüntették ki Oláh Zsuzsannát, aki nyugdíjasként sem hagyja abba az edzősködést.

Oláh Zsuzsa a fél életét a dr. Ormai Lászlóról elnevezett csarnokban töltötte, így számára még nagyobb jelentőséggel bír a sportvezetőről elnevezett díj, amelyre a Magyar Edzők Társaságának elnöksége javasolta.

„Óriási megtiszteltetés, főleg azért, mert egy évben csak egy edző kaphatja meg ezt a díjat – nyilatkozta Oláh Zsuzsa. Én Ormai Laci bácsi kezei között nőttem fel, és nagyon szerencsésnek érzem magam, amiért tőle is tanulhattam az edzői szakmát. Tizennyolc éve dolgozom itt, előtte húsz évig voltam a Statisztika játékosa, tizenhárom-tizennégy év kivételével mindig ezért a klubért játszottam és dolgoztam. Hatalmas örömmel végzem ezt a munkát, és bár nyugdíjba mentem, amíg szükség van rám, és érzem a motivációt, addig próbálom csinálni.”

A játékosként háromszoros Európa-bajnok korábbi kiválóság az elmondása szerint mindig azzal a céllal dolgozott, hogy a magyar válogatottnak neveljen ki olyan fiatalokat, akik aztán méltóképp tudják képviselni az országot a világversenyeken. A fegyelmet minden edzésen megköveteli, a gyerekek azonban így is szeretik őt.

„Nagyon nagy játékosmúlttal rendelkezik, ezért mindig tudja, hogyan kell felépíteni az edzéseket – beszélt Zsuzsa néniről Czeglédi Dorka, a Statisztika Utánpótlás Akadémia asztaliteniszezője. – Minden apró részletre figyel, nagyon jók vele az edzések. Amikor belép a terembe, mindenki rendkívül fegyelmezett, mert mindenki felnéz rá és tiszteli őt. Az edzések végén remek történeteket mesél az életéről és a pályafutásáról. Van mit mesélnie.”

Ha Oláh Zsuzsán múlik, még sok érdekes történetet oszt meg a tanítványaival: „Eljátszottam a gondolattal, hogy nyugdíjasként otthon pihengethetnék, de aztán gyorsan el is vetettem, mert az én életem az asztalitenisz és a Statisztika.”

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram