„A világfesztivál történelmi jelentőségű a ghánai asztaliteniszsportban”

2022.06.23.

A világfesztiválon számos távoli ország versenyzői vesznek részt, ám közülük is az egyik legkülönlegesebb a 16 éves Sandra Arhin, aki egyedüliként képviseli az eseményen Ghánát. Edzője, Ishmael Abraham Armah szerint az afrikai ország asztaliteniszsportjában történelmi jelentőségű, hogy a fiatal játékos részt vesz a győri viadalon.

Sandra Arhin hazájában a legmagasabban rangsorolt versenyző a korosztályában, és bár a világfesztivál első két napján nem tudott mérkőzést nyerni sem az U17-es, sem az U19-es mezőnyben, a győri esemény biztosan felejthetetlen élmény marad a számára. Ezt mondta legalábbis edzője, Ishmael Abraham Armah, aki hozzátette: januárban a viadal hivatalos honlapjáról értesültek a lehetőségről, és azonnal felvették a kapcsolatot a főszervezővel, Herendi Ivánnal.

„Még csak három napja vagyunk itt, Győrben, de máris otthon érezzük magunkat. Fantasztikus, hogy belekóstolhatunk egy ilyen színvonalas verseny légkörébe, hiszen még sosem jártunk Európában. Azt szeretném, ha miután hazatértünk, Sandra példaképpé válna Ghánában, és megosztaná a tapasztalatait a játékostársaival. Biztos vagyok benne, hogy az egész asztaliteniszsportunk profitál majd ezen az egészen kivételes miliőjű világfesztiválon látottakból. Vagyis bátran állíthatom: számunkra történelmi jelentőségűek a Magyarországon töltött napok.”

Armahtól megtudtuk, hogy az afrikai országban hozzávetőleg 250 utánpótláskorú és 150 felnőtt asztaliteniszezőt tartanak nyilván, és a sportág a labdarúgás meg az atlétika mögött így is az egyik legnépszerűbbnek tekinthető.

„Nagyszerű, hogy a szervezők a verseny mellett fakultatív programok sorát kínálják Győrben a fiataloknak. Már voltunk kajakozni, és a további lehetőségeket is szeretnénk kihasználni. Bár Sandra az eddigi négy meccsét elveszítette, egyáltalán nem vagyunk csalódottak, hiszen tudtuk, hogy magas lesz a színvonal, és tanulni érkeztünk ide. Az a célunk, hogy a jelenlétünk nyomán felfigyeljenek a ghánai asztaliteniszsportra, és talán némi anyagi segítséget is kaphatunk ahhoz, hogy a jövőben az országunkban az eddigieknél gyorsabban  fejlődhessen a játék.”

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram