A vegyes párosunk győzött

2024.01.08.

A Dohában zajló WTT-versenyen első napján a magyar érdekeltségű mérkőzések közül csak egy után örülhettünk. Ecseki Nándor és Madarász Dóra vegyes párosban egy lépésre került a főtáblára jutástól.

Star Contender besorolású tornáról van szó, ennek megfelelően a világ legjobbjai is neveztek rá. Nekik persze nem kell selejtezőt játszaniuk, a magyar indulók közül ellenben csak Ecseki Nándor úszta ezt meg, mégpedig férfi párosban, amelyben a brazil Vitor Ishiy partnereként indul.

Egyesben őt is már a hétfői játéknapon asztalhoz szólították, de sajnos nem sok időt töltött ott, a hongkongi Ho Kwan Kittől 3:0-ra kikapott. Az olimpiai kvalifikáció szempontjából fontosabb versenyszámában este javítani tudott. Madarász Dórával a simán elvesztett első szett után egy 15:13-as játszmával egyenlítettek az egyiptomi Omar Asszar és Dina Mesref ellen, onnan pedig már nem volt gond. A főtáblára jutáshoz kedden a svéd Mattias Falck, Linda Bergström kettőst kell legyőzniük.

Madarász egyesben befejezte a szereplését, miután az indiai Sutirtha Mukherjee-től nagy csatában kikapott. Póta Georgina egyéniben az angol Tin-tin Hótól, párosban pedig – a thaiföldi Jinnipa Sawettabut oldalán – az indiai Sreeja Akula, Yashaswini Ghorpade duótól szenvedett vereséget.

WTT STAR CONTENDER DOHA 2024

FÉRFI EGYES SELEJTEZŐ
1. forduló

Ecseki Nándor–Ho Kwan Kit (hongkongi) 0:3 (–4, –5, –3)

NŐI EGYES SELEJTEZŐ
1. forduló

Póta Georgina–Ho (angol) 1:3 (–9, 7, –8, –9)
Madarász Dóra–Mukherjee (indiai) 2:3 (–5, 11, –9, 7, –6)

NŐI PÁROS SELEJTEZŐ
1. forduló

Póta, Sawettabut (magyar, thaiföldi)–Akula, Ghorpade (indiai) 0:3 (–6, –11, –8)

VEGYES PÁROS SELEJTEZŐ
1. forduló
Ecseki, Madarász–Asszar, Mesref (egyiptomi) 3:1 (–4, 13, 4, 7)

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram