A TTX Rómába vezet

2023.03.30.

Bemutatták az Olasz Asztalitenisz-szövetség által az ERASMUS+ támogatási programon belül szervezett „TTX EU Format ... more FUN more LIFE” nevet viselő projektet. A program az európai oktatásra, képzésre, ifjúságra és sportra terjed ki.

A projektet az Olasz Asztalitenisz-szövetség valósítja meg, együttműködve a magyar mellett a spanyol, a francia, a portugál, a lengyel, a lett, a máltai, a szlovén és a ciprusi asztalitenisz-szövetséggel.

A tevékenység középpontjában a Table Tennis X, röviden a TTX áll, a Nemzetközi Asztalitenisz-szövetség által kitalált új szórakoztató változata az asztalitenisznek. A TTX-et fából készült, gumiborítás nélküli ütőkkel, valamint az asztalitenisz-labdánál nagyobb és nehezebb labdákkal játsszák, technikai tudástól függetlenül bárki bárhol űzheti.

A „TTX EU Format ... more FUN more LIFE” célja a 11 és 18 év közötti fiatalok bevonásával a TTX terjesztésén keresztül a sportolásra való ösztönzés.

A TTX Europe Tour elnevezésű versenysorozat június és július között 19 versenyt foglal majd magában, kilencet az európai partnerországokban, tízet pedig Olaszországban rendeznek meg. A győztesek egy-egy kísérővel együtt meghívást kapnak a döntőre, amely októberben (6–8.) Rómában lesz.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram