A szombathelyi asztaliteniszezők új otthona

2020.02.17.

A „Szombathely Szent László király utcai felhagyott iparterület fejlesztése” című projekt záró rendezvényén bemutatták a szombathelyi vívók és asztaliteniszezők új otthonát – írja a vaol.hu.

A közel egymilliárd forint értékű beruházás eredményeképpen az ősi Remix, majd Epcos telephelyén az 1970-es évekből maradt két üzemcsarnokból varázsoltak új sportcsarnokokat, illetve újjáépült és visszakapta eredeti funkcióját a régi cserkészház.

Hamarosan használatba is veheti az egyik csarnokot a Szombathelyi Asztalitenisz Kör, ahol a 36×18 méteres térben 14 versenyasztalon lehet gyakorolni – akár éjjel-nappal -, sőt – a kényszerből megmaradt három oszlop miatt kisebb – versenyeket is rendezni. Minden igényt kielégítőnek tűnnek a kiszolgáló helyiségek, öltözők, edzői irodák, rekreációs szobák is. Még pazarabb a Szombathelyi Vívóakadémia új otthona 12 versenypásttal, amelyek szükség esetén szinte megkétszerezhetők.

A víváshoz elengedhetetlenül szükséges elektromos technika több kilométernyi vezetékkel a talaj szintje alatt, az aljzatban fut. A hőszivattyús hűtés-fűtés rendszer segítségével a nem kulccsal, hanem kóddal működő öltözőszekrényekben a vívóruházat szellőztetését is megoldják. Klubszoba, fegyvermesteri iroda, raktár, öltözők, szauna – irigylésre méltó környezet. Akár nemzetközi versenyek helyszíneként is megállhatja a helyét.

A Magyar Vívó Szövetség közel 150 millió, a Magyar Asztalitenisz Szövetség 50 millió forinttal támogatta a beruházást.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram