A szettarány döntött, kiesett a Budaörs

2020.02.15.

Az SH-ITB Budaörsi 2i SC hazai pályán 3:2-re kikapott az orosz TMK-TAGMET Taganrogtól a női Európa-kupa negyeddöntőjének visszavágóján, és rosszabb szettaránya miatt kiesett.

Szombaton tartották a Pingpong Napja Budaörsön nevű rendezvényt, amelynek keretein belül népes mezőnyt vonzó amatőrbajnokságot rendeztek, majd köszöntötték az olimpiai kvalifikációhoz hozzájáruló budaörsi játékosokat (Pergel Szandra, Fazekas Mária, Nagyváradi Mercédesz).

A Budaörs 3:2-re megnyerte az első mérkőzést idegenben, ám ez még korántsem jelentett garanciát a továbbjutására, főleg annak tudatában, hogy a szettarányt tekintve (11:9) az oroszok álltak jobban a visszavágó előtt.

Ennek aztán akkor lett különösen nagy jelentősége, amikor a budaörsi találkozón négy mérkőzés után 2:2-re álltak a felek úgy, hogy a szettarány továbbra is a Taganrognak kedvezett.

A képlet tehát egyszerű volt: ha a záró partin Surján Szabina megveri Margarita Fetyuhinát, akkor a Budaörs jut tovább, ha kikap tőle, akkor a vendégek. Jól indult, az első játszma 11:8 lett ide, ám ekkor örülhettünk utoljára. Fetyuhina ugyanis fordított, így az orosz csapat jutott az Európa-kupa elődöntőjébe.

MÉG TÖBB ILYEN MÉRKŐZÉS KELLENE

Pergel Szandra: – Nem számítottunk rá, hogy az előző meccsen a harmadik helyre beírt játékosuk most feljebb beírva kettőt nyer. Azt gondoltam, hogy itthon is legyőzzük őket. Jó, izgalmas mérkőzés volt, sajnos ez most az ő javukra dőlt el. Majd át kell gondolnunk, hogy miben hibáztunk.

Surján Szabina: – Nehéz szavakat találni, mert nagyon közül voltunk az elődöntőbe jutáshoz. Nem sírhatunk, nem szabad lógatni az orrunkat, továbbra is sokat kell edzenünk és menni tovább.

Bachman Péter, vezetőedző: – Először is minden játékosomnak köszönöm a kinti és az itthoni mérkőzést is, büszke vagyok rájuk. Nagyon kevésen múlott, a kritikus helyzetekben kicsit jobbak voltak fejben.

Somlyó Gergely, klubelnök: – A magyar női csapat olimpiai kvótaszerzése fantasztikus eredmény. Nagyon boldog és büszke vagyok, hogy három játékosunk tagja lehetett annak a válogatottnak, amely sporttörténelmet írt. Ma két egyforma erejű csapat csapott össze újra. Már a múlt heti oroszországi győzelmünk után tudtuk, hogy nagyon nehéz lesz a visszavágó. Nagyon sok ilyen mérkőzést kellene játszanunk ahhoz, hogy például a fiatal Surján Szabina, aki Prohorova ellen gyönyörű meccset nyert meg, döntő helyzetekben ilyen meccset meg tudjon nyerni. Ezért nagyon fontos, hogy a magyar klubok részt vegyenek a nemzetközi kupákban.

EURÓPA-KUPA, NŐK
NEGYEDDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
SH-ITB Budaörsi 2i SC–TMK-TAGMET Taganrog (orosz) 2:3
Pergel Szandra–Margarita Fetyuhina 0:3 (–8, –9, –8)
Surján Szabina–Julija Prohorova 3:2 (–10, 9, –5, 12, 5)
Nagyváradi Mercédesz–Anasztaszija Kolis 2:3 (9, –7, –6, 4, –6)
Pergel–Prohorova 3:0 (7, 4, 5)
Surján– Fetyuhina1:3( 8, –6, –12, –5)
Továbbjutott: a Taganrog, összesítésban 5:5-tel, 22:18-as szettaránnyal

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram