A szervezőknek is nehéz a kezdés

2021.03.02.

Az új versenyszezon és az idén útjára indult WTT-sorozat olyan újdonságot is tartogatott, amiről a játékosok az utolsó pillanatban értesültek, és nem fogadták kitörő örömmel.

A dohai WTT Contender-viadal egyéni selejtezőjében egyik magyar játékos sem tudott mérkőzést nyerni, szettet is csak Szudi Ádám, aki 3:2-re kapott ki az iráni Nosad Alamijantól.

„Nagyon sajnálom, hogy nem tudtam megnyerni a meccset, a döntő szettben már hét négyre vezettem. Kár érte, de úgy éreztem, hogy egy jó színvonalú mérkőzés volt, tehát lehet belőle tanulni és erőt meríteni. Meccshiányról nem beszélhetünk az esetemben, mert a klubomban voltak mérkőzéseim, és játszottam egy-két challenger-tornán is” – mondta Szudi Ádám, akire még legalább két mérkőzés vár az e heti dohai versenyen, hiszen férfi párosban Ecseki Nándorral, vegyes párosban pedig Pergel Szandrával kiemeltként a főtáblán kezd.

„Az elején voltak problémák a szervezést illetően, és bár már kezd összeállni a dolog, ma újabb probléma vetődött fel. Ezúttal a sorsolással kapcsolatban, mert mint kiderült, új rendszerben működik.  Mi például hatodik kiemeltek vagyunk Nándival párosban, és már a nyolc közé jutásért az első kiemeltekkel játszunk. Ez eddig nem volt lehetséges, de most a párosoknál csak az első négy kiemelt kerüli el egymást biztosan az elején. Az egyéni versenyszámok főtábláján pedig csak az első nyolc kiemelt élvez ilyen védettséget, tehát a kilencedik kiemelt az első kiemelttel is játszhat már az első fordulóban a tizenhat közé jutásért. Ez egy új dolog, amiről a játékosok nem annyira tudtak. Van is felháborodás a játékosok részéről, és nemcsak magunkról beszélek, hanem a többiekről is.”

A sorsolás megreformálásának egyik kárvallottja tehát az Ecseki, Szudi duó, amely a főtábla nyitó körében az első kiemelt dél-koreai Cso De Szong, Li Szang Szu kettőssel találkozik szerdán.

A vegyes párosunk szerencsésebb volt, Pergelék a nyolcaddöntőben az egyiptomi Omar Asszart és Dina Mesrefet kapták ellenfélül. Az olimpiai kvalifikáció szempontjából minden egyes győzelem, minden megszerzett ranglistapont sokat számíthat, főleg úgy, hogy a selejtezőket illetően még mindig rengeteg a kérdőjel.

„Itt is hallottunk már különböző lehetőségekről – folytatta a vegyes párosunk férfi tagja. – Egyelőre senki sem tudja, hogy ezt követően lesznek-e még további versenyek az olimpiáig. A vegyes párosok kvalifikációját ugye ez is befolyásolja, de nem foglalkozunk vele, ezen a két dohai versenyen kell a lehető legjobban játszani.”

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram