A szervátültetett férfi asztalitenisz-páros lett 2023 legjobbja

2024.01.08.

A Bácsi Bernát és Szendi János alkotta szervátültetett férfi asztalitenisz-páros lett Év fogyatékos csapata.

Pusztán matematikai alapon 66,66% esély volt arra, hogy a budapesti Operaházban rendezett 66. Az Év Sportolója Gálán az Év fogyatékos csapatát asztaliteniszezőt alkotják majd.

A legjobb háromba ugyanis a női kerekesszékes vívóválogatott mellett a paraasztalitenisz-válogatott és a szervátültetett asztalitenisz férfi páros került be. Utóbbi lett végül a győztes, azaz Bácsi Bernát és Szendi János.

Tavaly Bácsi Bernát – Tóth Irmával együtt – a vegyes páros tagjaként került a legjobb háromba ebben a kategóriában. Most Szendi Jánossal duóban, a perth-i szervátültetettek világjátékán férfi párosban elért aranyérmének elismeréseként. A kétszeres veseátültetett Szendi János, a Magyar Transzplantáltak Kulturális és Sportegyesületének versenyzője hosszú évek óta a válogatott oszlopos tagja. A csontvelőtranszplantált Bácsi Bernát a CSMSZE (Csongrád Megyei Szervátültetettek Sport és Érdekvédelmi Egyesülete) versenyzője, néhány éve erősíti a szervátültetett nemzeti csapatot, azonban rengeteg versenytapasztalattal bír, hiszen egész életében sportolt.

Gratulálunk Bácsi Bernátnak és Szendi Jánosnak!

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram