A szerencsés vesztes Pergelre a 2. kiemelt vár; Kosiba is főtáblás

2015.03.26.

A spanyolországi World Tour-verseny második napján Kosiba Dániel a saját erejéből jutott egyesben főtáblára, míg Pergel Szandrának – két szerdai diadalát követően – ehhez a szerencsére is szüksége volt. Kosiba Dániel a férfiak nyílt versenyében a második csoportmeccsét is megnyerte, ezzel feljutott a főtáblára, ahol a török Ahmet Li lesz az ellenfele.

Szita Márton és Lakatos Tamás a szerdai győzelmét követően csütörtökön kikapott, így ők másodikként végeztek csoportjukban, míg Ecseki Nándor a második ellenfelével sem bírt. A főtáblán így Kosiba mellett csak Pattantyús Ádám érdekelt (alanyi jogon), ő a francia Benjamin Brossier-vel kezd.

Az U21-eseknél Lakatos a második csoportmeccsén sem veszített szettet, a főtáblán a dél-koreai Kim Min Hjokkal találkozik. Szita Márton a szerdai sikerét követően a második napon elbukott kínai-dán ellenfelével szemben, így kiesett, csakúgy, mint Ecseki Nándor, aki előbb megvert egy hazai játékost, majd kikapott a Kosiba által a nyílt versenyben legyőzött Paul Gauzytól.

Kosiba Dániel: Elsődleges célom a főtáblára kerülés volt. Örülök, hogy sikerült teljesítenem! A táblán a török-kínai Ahmet Livel fogok játszani. Igyekszem a legjobb formámat nyújtani, soha nem játszottam még vele.

A férfi párosok selejtezőjében az Ecseki, Szita kettős guatemalai riválisát még legyőzte, a következő körben viszont kétszettes előnyről kikapott egy dél-koreai duótól. Lakatos és Pattantyús szintén ebben a körben esett ki, miután nem sikerült játszmát nyernie két brit ellen.

Női egyesben Pergel Szandra két szerdai győzelme után döntő szettben kikapott a dél-koreai Dzso Ju Dzsintől, majd (csoportmásodikként) a főtáblára jutásért 4:2-re a tajvani Huang Hszintől. Egyike volt azonban a két szerencsés vesztesnek, így mégis ott van a 64-es főtáblán. Péntek kora délután az esélytelenek nyugalmával léphet asztalhoz, hiszen a második kiemelt japán Fukuhara Ai vár rá, aki 11. a világranglistán. Nagyváradi Mercédesz és Ambrus Krisztina megnyerte csütörtöki meccsét, de mindketten utolsóként végeztek csoportjukban. Pergel mellett Póta Georgina és Madarász Dóra van még ott a főtáblán a mieink közül. Pótának kezdésként a párospartnerét, Tian Yuant kellene búcsúztatnia, míg Madarász a francia Carole Grundisch-sal találkozik.

Téglás Péter: Ezen a versenyen egy hiányosság van, nincs néző, szinte egy sem. A terem nagyon jó, tizenöt beütőasztal, tengerparti szálloda, hihetetlen ételválasztékkal. A főtáblák küzdelmei pénteken kezdődnek, két egyéni, egy páros, valamint két U21-es forduló lesz.

Az U21-eseknél Nagyváradi hibátlan mérleggel, három győzelemmel jutott tovább a csoportból, az egyenes kieséses szakaszban egy dél-koreai lánnyal csap össze.

Női párosban az Ambrus, Nagyváradi duó a selejtező első fordulójában kiesett, Póta viszont horvát társával két meccset megnyerve főtáblára jutott, ahol egy spanyol kettőssel találkoznak. A kvalifikációt „megúszó" Madarász, Pergel pár a szerb színekben versenyző Fehér Gabriellával és spanyol partnerével csatázik majd.

WORLD TOUR, SPANISH OPEN, ALMERÍA
2. NAP, A MAGYAROK EREDMÉNYEI

FÉRFIAK, EGYES, SELEJTEZŐ
6. CSOPORT
Kosiba Dániel–Paul Gauzy (francia) 4:1 (6, 7, 11, -7, 8)
7. CSOPORT
Szita Márton–Tomás Konecny (cseh) 3:4 (-10, 6, -5, 9, 9, -7, -6)
26. CSOPORT
Ecseki Nándor–Mattias Karlsson (svéd) 1:4 (-7, 10, -4, -2, -2)
36. CSOPORT
Lakatos Tamás–Oikawa Mizuki (japán) 2:4 (-4, -6, 5, 4, -5, -8)

FÉRFIAK U21, EGYES, SELEJTEZŐ
6. CSOPORT
Lakatos Tamás–Ibrahim Gündüz (török) 3:0 (8, 9, 7)
11. CSOPORT
Ecseki Nándor–Diego Sánchez (spanyol) 3:0 (6, 3, 9)
Ecseki Nándor–Paul Gauzy (francia) 0:3 (-5, -5, -4)
12. CSOPORT
Szita Márton–Yujia Zhai (dán) 1:3 (5, -11, -8, -11)

FÉRFIAK, PÁROS, SELEJTEZŐ
1. FORDULÓ
Ecseki Nándor, Szita Márton–Héctor Gatica, José Miguel Ramírez (guatemalai) 3:0 (9, 6, 9)
A Lakatos Tamás, Pattantyús Ádám kettős erőnyerő volt.
2. FORDULÓ
Ecseki Nándor, Szita Márton–Dzsang Vu Dzsin, Lim Dzsong Hun (dél-koreai) 2:3 (13, 9, -10, -2, -8)
Lakatos Tamás, Pattantyús Ádám–Paul Drinkhall, David McBeath (brit) 0:3 (-4, -3, -4)

NŐK, EGYES, SELEJTEZŐ
1. CSOPORT
Nagyváradi Mercédesz–Debora Vivarelli (olasz) 4:3 (7, -10, 6, -9, -6, 6, 7)
15. CSOPORT
Pergel Szandra–Dzso Ju Dzsin (dél-koreai) 3:4 (-7, 12, -8, 10, 7, -11, -3)
16. CSOPORT
Ambrus Krisztina–Vong Csung Van (hongkongi) 4:2 (5, 10, -10, 6, -9, 7)
A FŐTÁBLÁRA JUTÁSÉRT
Pergel Szandra–Huang Hszin (tajvani) 2:4 (-8, -8, 10, -10, 8, -3)

NŐK U21, EGYES, SELEJTEZŐ
8. CSOPORT
Nagyváradi Mercédesz–Gülpembe Özkaya (török) 3:0 (6, 5, 4)

NŐK, PÁROS, SELEJTEZŐ
1. FORDULÓ
Póta Georgina, Tian Yuan (magyar, horvát)–Farah Abdel-Aziz, Mabelyn Enriquez (egyiptomi, guatemalai) 3:0 (5, 7, 9)
Ambrus Krisztina, Nagyváradi Mercédesz–Shao Jieni, Yu Fu (portugál) 1:3 (-5, -5, 9, -11)
2. FORDULÓ
Póta Georgina, Tian Yuan (magyar, horvát)–Emmanuelle Lennon, Stéphanie Loeuillette (francia) 3:1 (4, -1, 8, 8)

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram