A riói bajnok sem bírt Pálossal

2017.05.11.

Pálos Péter egyéniben és csapatban is aranyérmet szerzett a szlovéniai paraasztalitenisz-versenyen, amelyen a többi magyar is nagyon jól szerepelt.

Pálos Péter egyéniben csak egy játszmát veszített, mégpedig a döntőben a belga Florian Van Ackerral szemben, aki a tavalyi riói paralimpiát megnyerte, az elődöntőben éppen Pálost búcsúztatva. Ők ketten a csapatversenyben összeálltak, és természetesen végigsöpörtek a 11. kategória mezőnyén.

Az 1. kategóriában Major Endre százszázalékos teljesítménnyel megnyerte csoportját, a negyeddöntőt is sikerrel vette, az elődöntőben azonban kikapott a későbbi győztes olasz Andrea Borgatótól. Csapatban ő is egy külföldivel, a francia Alan Papirer-vel indult, akivel a legjobbnak bizonyultak, tehát Major egy bronz- és egy aranyéremmel zárt Laskóban.

Csonka András a 8. kategóriában csoportelsőként jutott tovább, a főtáblán nagy csatában legyőzte a német Joshua Wagnert, a negyeddöntőben azonban nem bírt a belga Mathieu Loicq-kal. Zborai Gyula nem jutott tovább a csoportjából, míg csapatban a Csonka, Zborai egység a negyeddöntőig jutott, ott két angol állította meg.

A szlovéniai tornán két női játékosunk indult, közülük Arlóy Zsófia lehet elégedettebb, hiszen két éremmel zárt. Egyesben három győzelemmel abszolválta a csoportkört, az elődöntőben az orosz Jelena Litvinyenkótól kapott ki. Csapatban a norvég Aida Dahlennel másodikként zártak Litvinyenko és Olga Komleva-Gorskaleva mögött.

Bicsák Bettina egyesben és csapatban is harmadik lett csoportjában, amivel nem jutott tovább. Különösen az egyesért kár, hiszen abban csak egyszer kapott ki, ám a hármas körbeverésből ő jött ki a legrosszabbul.

14. SLOVENIA OPEN, LASKO
FÉRFIAK, EGYES
1. KATEGÓRIA, CSOPORTKÖR
Major–Matthews (angol) 3:1
Major–Falco (olasz) 3:2
Major–Lazov (horvát 3:0
1. KATEGÓRIA, NEGYEDDÖNTŐ
Major–Eberhardt (argentin) 3:1
1. KATEGÓRIA, ELŐDÖNTŐ
Major–Borgato (olasz) 0:3

8. KATEGÓRIA, CSOPORTKÖR
Csonka–De Chiara (olasz) 3:0
Csonka–Charitsat (thaiföldi) 3:1
Zborai–Ledoux (belga) 0:3
Zborai–Wagner (német) 1:3
Zborai–Wassink (holland) 3:0
8. KATEGÓRIA, NYOLCADDÖNTŐ
Csonka–Wagner (német) 3:2
8. KATEGÓRIA, NEGYEDDÖNTŐ
Csonka–Loicq (belga) 1:3

11. KATEGÓRIA, CSOPORTKÖR
Pálos–Kalpakidis (német) 3:0
Pálos–Kato (japán) 3:0
11. KATEGÓRIA, NEGYEDDÖNTŐ
Pálos–Chybinski (lengyel) 3:0
11. KATEGÓRIA, ELŐDÖNTŐ
Pálos–Mijaucsi (japán) 3:0
11. KATEGÓRIA, DÖNTŐ
Pálos–Van Acker (belga) 3:1

NŐK, EGYES
8. KATEGÓRIA, CSOPORTKÖR
Arlóy–Dahlen (norvég) 3:2
Arlóy–Kriabklang (thaiföldi) 3:1
Arlóy–Klomp (holland) 3:0
8. KATEGÓRIA, ELŐDÖNTŐ
Arlóy–Litvinyenko (orosz) 1:3

10. KATEGÓRIA, CSOPORTKÖR
Bicsák–Lucic (horvát) 3:2
Bicsák–Reeg (német) 1:3
Bicsák–Szaltanovszka (ukrán) 3:1

A csapatversenyek eredményei itt tekinthetők meg.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram