A pécsiek nem kértek az ezüstből; változások jöhetnek az Erdértnél

2022.05.17.

Az iráni Amir Hosszein Hodaei a celldömölki csapattársai és vezetői háta mögött szegte meg az Extraliga szabályait, amivel gyakorlatilag a pécsiek kezére játszhatja a bajnoki címet. A hölgyeknél a Budaörs jól taktikázva megvédte a címét, de könnyen lehet, hogy jövőre egy még erősebb Erdérttel találja szembe magát.

A címét megvédő Budaörs hatodszor nyerte meg a női Extraligát, pedig ezúttal inkább az Erdért indult jobb eséllyel harcba az aranyéremért.

„A kulcsmeccs a páros volt, eddig ugyanis az összes páros mérkőzést elvesztettük ellenük. Próbáltunk variálni a beíráson, gyakorlatilag nem volt vesztenivalónk, mert ők számítottak esélyesebbeknek, de most bevettettünk mindent” – nyilatkozta Póta Georgina, aki Madarász Dórát és Fejős Annát is legyőzte a 6:2-es sikerüket hozó döntőben.

„Ez egy taktikai győzelem volt. Megpróbáltunk úgy variálni a beírással, hogy a kétesélyes mérkőzésekre az elején kerüljön sor. Ezeket mind megnyertük, a lányok fantasztikusan játszottak. A hat bajnoki címünk közül ez az egyik legszebb és legértékesebb” – mondta büszkén Somlyó Gergely budaörsi klubelnök, aki külön gratulált az Erdért csapatának, valamint a komlói szervezőknek.

Az Erdért csapatvezetője is kiemelte az első mérkőzés jelentőségét.

„Tudtuk, hogy ha a párost megnyerjük, nagyon nagy előnybe kerülünk, hiszen nekünk a döntetlen is elég lett volna a végén. Döntő szett 8:4-ünk volt és Ambrus Krisztinek egy ziccere. Ha az a mérkőzés megvan, akkor valószínűleg most mi vagyunk az első helyezettek” – kesergett Gárdonyi Zoltán, aki nem adja fel bajnoki álmait.

„Ez nekem most nagy kudarc, mert hetvenéves a Budapesti Erdért SE, és erre én mindent feltettem – folytatta a klubvezető. – Peszocka és Fejős biztos marad, a többi játékoson el kell gondolkodnom, ha bajnokok szeretnénk lenni, márpedig szeretnék bajnok lenni. Addig úgy sem nyugszom, amíg nem nyerjük meg, szóval valószínűleg erősíteni fogok a következő idényre.”

HODAEI JÓL KIBABRÁLT A CSAPATTÁRSAIVAL

Mint ismert, a Celldömölk férficsapata óvás alatt játszott a négyes döntőben, így vélhetően hiába verte meg a Pécset eggyel kevesebb emberrel kiállva, a bajnoki serleg mégis a baranyai megyeszékhelyre kerülhet. Amir Hosszein Hodaei a magyar mellett a spanyol, a svéd és a francia bajnokságban is asztalhoz lépett ebben a szezonban, márpedig az Extraligán kívül csak két másik ország bajnokságában szerepelhetett volna a szabályok szerint.

„Nagyon rosszul esett ez nekünk, néhány nappal a final four előtt tudtuk meg mi is, hogy mi történt – jelezte Jakab János, hogy iráni csapattársuk szabályszegéséről ők sem tudtak. – Felemás érzéseink vannak, de most nagyon örülünk neki, hogy ilyen hátrányos helyzetből is nyerni tudtunk a nagyon erős Pécs ellen. Valószínűleg nem a javunkra lesz elbírálva ez az ügy, de óvás ide vagy oda, ez a sikerünk szakmai szempontból nagyon sokat jelent nekünk.”

Egy ilyen kínos ügy akár árnyékot is vethet a magyar asztaliteniszre, ám Nátrán Roland igyekezett a jó oldalát megvilágítani a történteknek.

„A sportág specialitásából fakad, hogy nehéz követni a játékosok mozgását Európában – mondta a MOATSZ elnöke. – A mi sportágunkban nagyon sok ország megengedi, hogy más országok bajnokságaiban is játszhassanak a játékosok, és mivel nem tudunk mindenki mellé testőrt állítani, sajnos benne van a szabálytalanság lehetősége. Nem gondolom, hogy a magyar bajnokság vagy a final four sportértékét ez csökkentené, de mindenképp a szabályoknak megfelelően kell eljárnunk. Ami viszont fontos, hogy éppen ennek a szabálynak köszönhető, hogy Európa-bajnoki érmes játékosok szerepelhetnek a magyar női Extraligában, a férfi élvonalunkban pedig olimpikonok és fantasztikus nemzetközi szintű pingpongosok játszanak, köztük külföldiek is.”

Az ezüstérmüket át sem vevő pécsiek tehát joggal reménykedhetnek benne, hogy a zöld asztalnál megnyerik a bajnokságot, a döntésről természetesen beszámolunk majd.

EXTRALIGA, FINAL FOUR, KOMLÓ
FÉRFIAK
DÖNTŐ
CVSE Swietelsky Future FM I.–PTE PEAC Kalo-Méh I. 7:6
Pető Zsolt, Demeter Lehel–Fazekas Péter, Jakab János 1:3
Kovács Sebestyén, Molnár Dávid játék nélkül győzött
Pető–Huzsvár Erik 3:1
Demeter  játék nélkül győzött
Molnár–Jakab 1:3
Kovács–Fazekas 2:3
Pető játék nélkül győzött
Demeter–Jakab 3:0
Molnár–Fazekas 0:3
Kovács–Huzsvár 2:3
Pető–Jakab 3:1
Demeter–Fazekas 2:3
Molnár–Huzsvár 0:3

BRONZMÉRKŐZÉS
Komlói Bányász–BS Plastic Soltvadkert 7:6

NŐK
DÖNTŐ
SH-ITB Budaörsi Sport Club I.–Budapesti Erdért SE 6:2
Fazekas Mária, Makszuti Aneta–Ambrus Krisztina, Madarász Dóra 3:2
Makszuti–Marharita Peszocka 1:3
Dari Helga–Fejős Anna 3:1
Póta–Madarász 3:2
Dari–Peszocka 1:3
Makszuti–Madarász 3:0
Póta–Fejős 3:0
Dari–Ambrus 3:2

BRONZMÉRKŐZÉS
Kecskeméti Spartacus SK és Közösségi Tér I.–Ajkai ASE 5:3

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram