A pécsi egyetemistákat is díjazták

2022.12.03.

A Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség (MEFS) pénteken megrendezett Az Év Egyetemi Sportolója Díjátadó Gálán díjat kaptak a Pécsi Tudományegyetem asztaliteniszezői, akik ezüst- és bronzérmet szereztek az idei Európai Játékokon.

A Molnár Dávid, Kovács Sebestyén, Bognár Bence, Mihalovity Dominik összetételű társaság bronzérmet szerzett csapatban a Lódzban megrendezett Európai Egyetemi Játékokon, a Kovács, Molnár kettős pedig párosban ezüstérmesként zárt Lengyelországban.

„Óriási dolog, hogy itt lehetünk, köszönjük szépen mindenkinek, akik támogattak minket. A saját sportágunkban nem tartozunk a topjátékosok közé, egyetemi szinten viszont el vagyunk ismerve, és büszkeséggel tölt el minket, hogy valamilyen szinten számba vagyunk véve a sportágunkon belül” – mondta Kovács Sebestyén, aki a másik három kitüntetettel ellentétben a mostani idényben nem a PTE-PEAC csapatát erősíti, hanem kölcsönjátékosként a győriek extraligás csapatát.

A pécsi egyetemistákat edző Orosz Gábornak más a véleménye arról, hogy tanítványa milyen szintet képvisel.

„Sebit ismerjük, rendkívül szerény srác, én úgy gondolom, hogy igenis az országos elithez tartozik – dicsérte Orosz Gábor Kovács Sebestyént. – Aki a Bajnokok Ligájában indul, a PEAC bajnokcsapatának a tagja, az igenis oda tartozik, illetve a lódzi egyetemi játékokon láthattuk, hogy török válogatottakon át top százas játékosokig szerepeltek játékosok, és ők ebben a mezőnyben ezüst- és bronzérmet tudtak szerezni. Szóval ő igenis az országos elithez tartozik.”

A Lódzból ugyancsak két éremmel hazatérő Molnár Dávid szintén nem felejtett el köszönetet mondani azoknak, akik lehetővé tették számukra, hogy elérjék ezeket a sikereket. Ő jelenleg mesterképzésen végzi a tanulmányait a Pécsi Tudományegyetemen.

„Fontos összeegyeztetni a tanulást és a sportot, ezt a Pécsi Tudományegyetemen mind a négyen ki tudjuk vitelezni. Levelező szakon vagyok, így több időm marad edzeni. Lesznek nehéz tantárgyaim, de szerintem meg tudom oldani” – nyilatkozta Molnár Dávid.

A Magyar Asztalitenisz Szövetségben alelnöki tisztséget betöltő Ács Pongrác kiemelte, hogy nem a véletlen műve volt a jó lengyelországi szereplésük.

„Tudatos munka eredményéért kaphattunk most díjakat – mondta Ács Pongrác, a PTE dékánja. – Talán a csillagok kedvező együttállásának köszönhető, hogy Pécsett most egy olyan erős csapat állhatott össze, amely nemzetközi színtéren is tud bizonyítani, és ilyen díjakra predesztinált. Több mint tíz éve kezdtük el azt a tudatos építkezést, amelynek a célja az, hogy az egyetemi felsőoktatás és az asztalitenisz mint élsport összeegyeztethető legyen.”

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram