A Pécs továbbjutott az Európa-kupában

2021.03.28.

A PTE-PEAC Kalo-Méh férfi asztalitenisz-csapata másodikként végzett a csoportjában az Európa-kupa első szakaszában, ezzel bejutott a májusi döntőbe.

A pécsiek Varasdon eredetileg a házigazda STK Starr Croatia, az olasz Top Spin Messina és a portugál Clube Desportivo Sao Roque csapatával játszottak volna az Európa-kupa D-csoportjában, ám a portugál klub a vírushelyzet miatt nem tudott elutazni Horvátországba. Mivel a csoportokból az első és második helyezettek jutottak tovább, a PEAC-nak elég volt a két ellenfeléből egyet megelőzni.

Ezt pedig már szombaton megtették a mieink, hiszen 3:0-ra legyőzték az STK Starr Croatiát, amely korábban a Messina ellen sem tudott meccset nyerni. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a horvát csapatban a japán Macudaira Kendzsi és a kínai származású Tan Ruiwu sem játszott. A pécsieknél viszont a csapat legfiatalabb játékosaként szerepet kapott Molnár Dávid, a Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Karának hallgatója, aki 3:2-re nyert a sokszoros horvát bajnok Ronald Redjep ellen.

A PEAC és a Messina vasárnap már biztos továbbjutóként a csoportelsőségért küzdhetett meg egymással, és az olasz gárda a világranglista 130. helyén álló francia Andrea Landrieu vezérletével végül 3:1-re győzött.

„Rendkívül boldogok vagyunk az eredménnyel, illetve azzal a ténnyel, hogy a fiataljaink is kezdenek erősödni – mondta Ács Pongrác, a PEAC ügyvezető elnöke. – Örülök, hogy Molnár Dávidot a hazai bajnokság után már a nemzetközi színtéren is láthattuk versenyezni. Köszönjük mindenkinek a szurkolást, mindenkinek jó egészséget kívánunk, még visszatérünk!”

Pető Zsolték valóban visszatérnek Varasdra, hiszen – a tervek szerint – május 12. és 15. között a horvátországi városban rendezik meg az Európa-kupa döntőjét, amelyben a most továbbjutott nyolc együttes mellett a Bajnokok Ligája csoportköréből kiesett hat bombaerős csapat lesz még érdekelt.

EURÓPA-KUPA, FÉRFIAK
1. SZAKASZ, D-CSOPORT
STK Starr Croatia (horvát)–Top Spin Messina (olasz) 0:3

PTE-PEAC Kalo-Méh–STK Starr Croatia 3:0
Pető Zsolt–Daniel Mijatovic 3:0
Demeter Lehel–Leon Santek 3:1
Molnár Dávid–Ronald Redjep 3:2

Top Spin Messina–PTE-PEAC Kalo-Méh 3:1
Andrea Landrieu–Demeter 3:0
Jordy Piccolin–Pető 1:3
Rech Daldosso–Molnár 3:1
Landrieu–Pető 3:0

A csoport végeredménye: 1. Top Spin Messina 4 pont, 2. PTE-PEAC Kalo-Méh 3, 3. STK Starr Croatia 2

A DÖNTŐBE JUTOTT CSAPATOK
Az Európa-kupából:
PTE-PEAC Kalo-Méh, Top Spin Messina (olasz), STK Libertas Marinkolor (horvát), CSS-SZAK Odorheiu Secuiesc (román), Asisa Borges Vall (spanyol), TTSC UMMC-ELEM (orosz), Solex-Consult Wiener Neustadt (osztrák), SK Vydrany (szlovák)
A Bajnokok Ligájából: Post SV Mühlhausen 1951 (német), TTC Enfireex Ostrava (cseh), AS Pontoise Cergy TT (francia), de Boer Traverzo (holland), SPG Walter Wels (osztrák), Leka Enea TDM (spanyol)

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram