A Pécs otthon is legyőzte a Szécsényt

2021.02.13.

A PTE PEAC Kalo-Méh I. az egyik legjobbja nélkül is győzni tudott hazai környezetben 4:3-ra a szécsényi Szerva ASE ellen a férfi Extraliga 14. fordulójának rangadóján.

A Pécs, a Celldömölk és a Szécsény kiemelkedik a mezőnyből, a három csapat ráadásul az őszi fordulókban körbeverte egymást, így az egymás elleni meccseiknek különös jelentőségük van az alapszakasz végeredménye szempontjából.

A címvédő PEAC Szécsényben 5:2-re győzni tudott, így hazai pályán is esélyesebbnek számított volna, ha teljes csapattal tud kiállni. A mérkőzés előtti napon azonban kiderült, hogy a csapatkapitány Demeter Lehel sérülés miatt nem játszhat.

„Mindenképpen szerettünk volna visszavágni a Pécsnek, ráadásul Demeter Lehel sérülése miatt úgy gondoltuk, hogy nekünk áll a meccs – mondta Bátorfi Zoltán, aki a tavaly tovább erősödő szécsényi gárdában ezúttal nem jutott szóhoz. – Kettő nullra vezettünk is, és ott volt egy kulcsmérkőzés, amelyen Jakab Jani kettő egyre vezetett Gerold Gábor ellen, a döntő szettben pedig tíz kilencre. Ha ez a meccs megvan, akkor szerintem fordítva alakul az eredmény. Pető Zsolt ma fantasztikusan játszott, bár ellene is voltak lehetőségeink.”

A hazaiak győzelmét Pető biztosította be a Jakab elleni 3:1-es sikerével.

„Ingadozó volt a játék, egyikünk teljesítménye sem volt stabil – értékelte a sorsdöntő meccset Jakab János.Mindkettőnknek megvannak azok a típusú labdamenetek, amelyek inkább nekünk állnak. Nekem például van egy-két olyan szervám, amelyből jól tudok kijönni, míg ő féltávból játszik nagyon komfortosan. Olyan extrák jönnek tőle onnan, kiszorított helyzetből is, hogy míg mások ellen már megnyert labdamenetről beszélhetünk, ellene még simán ötven-ötven százalék az esély, vagy még inkább neki van hatvan százalék esélye megnyerni a poént. Mindenki megtette a felkészülés során, amit tudott és kellett, szerintem mindenkinek tiszta a lelkiismerete a csapaton belül. Úgy érzem, hogy a papírforma alapján az alapszakasz már a Pécsnek áll, de nagyon bízom abban, hogy a Final Fourban valamit tudunk majd alkotni.”

A szerb válogatottal az olimpiára készülő Pető Zsolt Demeter sérülése és az ellenfél tudása miatt egyáltalán nem volt biztos a győzelmükben, de Gerolddal a kezükbe vették az irányítást.

„Elsősorban szeretném kiemelni Gerold Gábort, aki gyönyörű játékkal két mérkőzést nyert – mondta Pető Zsolt.Én is hoztam a két meccsemet. Elkezdődött a felkészülés az olimpiára, bár a koronavírus miatt még mindig minden bizonytalan, mindenesetre bízom benne, hogy megrendezik az olimpiát. Nem tudom, kívülről hogy látszott, de szerintem sokkal gyorsabb vagyok az asztalnál, és közelebb maradok hozzá, ami számomra a legfontosabb, mert így sokkal jobban tudok pingpongozni.”

A két húzóember mellett a fiatal Molnár Dávid kapott lehetőséget a PEAC-ban, aki Szita Mártont nem tudta megszorítani, de a végén – amikor már eldőlt a pontok sorsa – csak döntő szett 11:9-re maradt alul Molnár Krisztiánnal szemben. A pécsiek ügyvezető elnöke a győzelmük mellett az ő teljesítménye miatt is elégedett volt.

„Most is megmutatkozott, hogy milyen nevelőmunka folyik Pécsett. Az a fiatal játékosunk, aki már többször bizonyított az Extraligában, és igyekszünk minél gyakrabban betenni a csapatba, azt gondolom, nem vallott szégyent. Jó úton járunk, van egy erős csapatunk, és van mögötte egy olyan fiatal gárda, amely szép lassan fel tud nőni hozzájuk” – dicsérte Ács Pongrác az utánpótlásukat, azon belül is Molnár Dávidot.

A PEAC a rangadó megnyerésével nagy lépést tett az alapszakasz megnyerése felé, de ehhez még a Celldömölknek is lesz egy-két szava, az érmes helyezések pedig csak a négyes döntőben dőlnek majd el.

FÉRFI EXTRALIGA
14. FORDULÓ
PTE PEAC Kalo-Méh I.–
SZERVA ASE I. 4:3
A győzelmeket szerezték: Gerold, Pető 2-2, ill. a Jakab, Molnár K. páros, Szita, Molnár K.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram