A PEAC győzelemmel kezdett az Ek-ban

2021.10.21.

A PTE-PEAC Kalo-Méh férfi asztalitenisz-csapata 3:1-re győzött az Európa-kupa csoportkörének első napján a Juhász Patrikot foglalkoztató házigazda SPG Linz ellen.

A pécsi csapat a BL első csoportkörében szintén Ausztriában, konkrétan Welsben harcolta ki az Európa-kupába jutást, mégpedig azzal, hogy a csoportjában a harmadik helyen végzett.

A magyar bajnoki címvédő ezúttal a D-csoportot vendégül látó linziek ellen kezdte meg a szereplését, összességében sima győzelemmel. Pető Zsolt a szlovák Samuel Kaluzny elleni sikerével adta meg az alaphangot, majd Demeter Lehel 3:0-ra verte meg a magyar válogatott Juhász Patrikot.

Gerold Gábornak nagyon nem ízlett a dél-koreai Kim Te Hjun játéka, de belefért ez a vereség, mivel utána Pető 3:1-re fordított Juhász ellen.

A PEAC péntek délelőtt a Székelyudvarhelyi ISK-SZAK ellen folytatja, majd délután a horvát STK Libertas Marinkolorral csap össze.

A csoportnak még az ASD Marcozzi a tagja, az olasz alakulattal szombaton találkozik a Pécs.

A csoportból az első két helyezett jut tovább.

EURÓPA-KUPA, FÉRFIAK
D-CSOPORT, LINZ
PTE-PEAC Kalo-Méh–SPG Linz (osztrák) 3:1

Pető Zsolt–Samuel Kaluzny 3:1 (6, 9, –10, 8)
Demeter Lehel–Juhász Patrik 3:0 (5, 11, 6)
Gerold Gábor–Kim Te Hjun 0:3 (–6, –4, –5)
Pető–Juhász 3:1 (–7, 8, 9, 6)

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram