A női válogatottunk is kijutott a vb-re

2023.10.27.

Hivatalossá vált, hogy a magyar női válogatott is részt vehet a 2024 februárjában Puszanban megrendezendő csapat-világbajnokságon.

Az októberi csapat-világranglistán elfoglalt helyezése alapján gyakorlatilag biztossá vált, hogy a magyar női válogatott is indulhat a dél-koreai csapat-világbajnokságon, az európai szövetség (ETTU) legutóbbi hírlevele alapján pedig ezt már hivatalosan is kijelenthetjük.

A férfiválogatottunk a csapat Európa-bajnokság negyeddöntőjébe jutással kvalifikálta magát a februári dél-koreai világbajnokságra. A női csapatunk viszont Malmőben a nyolcaddöntőben kikapott a szlovákoktól, így az Eb-ről közvetlenül nem tudott kvalifikálni a vb-re.

Ugyanakkor a csapat Eb-n a 9–16. helyen végzett csapatok közül Magyarország áll a legjobban (15. hely) az októberi világranglistán, így elsőként kerültünk azon négy csapat közé, amelyik a legjobb nyolc mellett Európából kijutott a vb-re. Mellettünk még Luxemburg (18.), Lengyelország (19.) és Ausztria (20.) lett résztvevője ily módon a februári csapat-vb-nek.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram