A női csapatunk is befejezte

2021.09.01.

Az Arlóy Zsófia, Szvitacs Alexa összetételű csapat 2:0-ra kikapott az ausztráloktól a 9-10-es összevont kategória negyeddöntőjében a nők csapatversenyében, ezzel a magyar asztaliteniszezők befejezték szereplésüket a tokiói paralimpián.

A két magyar játékos hendikeppel várta a szerdai negyeddöntőt, hiszen az ellenfelük egy 9-es (Lei) és egy 10-es (Yang) kategóriában szereplő pingpongos volt, míg nálunk Szvitacs a 9-es, Arlóy pedig a 8-as kategóriában szerepel az egyéni versenyek során. Az ázsiai származású ausztrálok tehát kevésbé sérültek, ami megmutatkozott az asztalnál is.

A páros mérkőzésen nem volt esélyük a mieinknek, majd Yang hasonlóan sima összecsapáson verte meg Szvitacsot, így gyorsan véget ért a negyeddöntő.

Asztaliteniszes küldöttségünk számára ezzel véget értek a tokiói játékok, amelyen Pálos Péter arany-, Szvitacs Alexa pedig bronzérmet szerzett egyéniben.

PARALIMPIA, TOKIÓ
CSAPATVERSENY
NŐK, 9-10-ES KATEGÓRIA
Negyeddöntő
Magyarország–Ausztrália 0:2
Arlóy Zsófia, Szvitacs Alexa–Yang Qian, Lei Li Na 0:3 (–3, –7, –3)
Szvitacs–Yang 0:3 (–6, –3, –8)

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram