A Nemzetközi Fair Play Bizottság Elnökének üzenete

2020.03.22.

Kedves Sportolók, Szakvezetők és Sportbarátok!

Mélyen átérzem ezt a helyzetet - úgy is, mint orvos és úgy is, mint korábbi olimpikon - melybe a koronavírus miatt kerültetek, kerültünk mindannyian. Ezek a sajnálatos történések az egész világ sportját érintik.

Mindannyian tudjuk, hogy az egészségünk védelme mindennél fontosabb, ugyanakkor szolidaritást kell vállalnunk minden embertársunkért is, hiszen mindannyiunkért felelősséggel tartozunk. Tiszteletet és példát kell mutatnunk!

Tudom, milyen nehéz egy olimpiára, egy versenyre készülő sportolónak tudomásul venni, hogy most nem versenyezhet, sőt edzeni sem tud a megszokott módon. Ilyenkor ez a kettős terhelés különösen megnehezíti az életünket és a sikerekhez szokott lelkünk szomorúvá válik. Bíznunk kell abban, hogy rövidesen minden rossznak vége lesz és folytathatjuk azt, amit szeretünk, a sportot, a versenyzést és az ezzel együtt járó örömökben nemcsak nekünk, de az értünk szorítóknak is hamarosan újra része lesz.

Vigyázzatok magatokra és kérlek, tartsátok be az általános rendelkezéseket!

Jó egészséget, kitartást és türelmet kívánok!

Dr. Kamuti Jenő
Elnök
International Fair Play Committee

Budapest, 2020. március 20.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram