A negyeddöntő már nem jött össze

2021.11.26.

A nyolcaddöntőig jutott a Madarász Dóra, Póta Georgina páros a Houstonban zajló világbajnokságon.

Pénteken már csak a női párosunkért szoríthattunk az első amerikai asztalitenisz-világbajnokságon. Kis túlzással azt is mondhatnánk, hogy Póta Georgina és Madarász Dóra a vb-n többet párosozott egymás oldalán, mint korábban összesen.

Az első két fordulóban nehéz lett volna megmondani róluk, hogy először szerepelnek így együtt, hiszen a szerbiai Lupuleszku, Surján kettős elleni 3:0-s sikerük után az ötödik kiemelt Linda Bergström, Christina Kallberg svéd duót búcsúztatták pokoli izgalmak közepette.

Természetesen a nyolcaddöntőben is egy náluk sokkal összeszokottabb párral találkoztak a tizedik helyen kiemelt Archana Girish Kamatha és Manika Batra személyében. A 11:4-re elbukott nyitó játszmát követően a második szettben már teljesen pariban voltak a mieink az ellenféllel, a harmadikat pedig meg is nyerték. A biztató tendencia azonban itt megtört, és a negyedik szettben már ismét az indiai duó volt a jobb.

Ezzel tehát Pótáék is befejezték houstoni szereplésüket, ám a magyar indulók közül így is ők érték el a legjobb eredményt.

VILÁGBAJNOKSÁG, HOUSTON
NŐI PÁROS
Nyolcaddöntő
Madarász Dóra, Póta Georgina– Archana Girish Kamatha, Manika Batra (indiai) 1:3 (–4, –9, 6, –7)

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram