A magyarok kiestek – 51 évesen negyeddöntőben

2015.05.22.

A magyar küldöttség utolsó képviselőjeként a Madarász Dóra, Pergel Szandra pár is befejezte szereplését a World Tour-sorozat zágrábi állomásán.

Az igen rosszul sikerült csütörtöki nap után már csak Madarász Dóra és Pergel Szandra volt versenyben a magyarok közül, ám péntek délelőtt ők is elbúcsúztak. A női párosok negyeddöntőjében a második helyen kiemelt dél-koreai Dzseon Dzsi Hi, Jang He Un ellen egyre kisebb ellenállást kifejtve 3:0-s vereséget szenvedtek.

Madarász és Pergel együtt nincs olyan idős, mint Ni Xialian. A luxemburgiak háromszoros Európa-bajnoka már 1983-ban – még kínai színekben – világbajnok lett vegyes párosban, valamint csapatban, és továbbra sem akar visszavonulni. Persze miért is akarna, amikor a zágrábi versenyen a női egyes 2. fordulójában hétszettes csatában legyőzte az első kiemelt japán Fukuhara Ait, pénteken pedig egy dél-koreain túljutva már a negyeddöntőbe került, az 52. születésnapjához közeledve.

WORLD TOUR, ZÁGRÁB
A 4. NAP MAGYAR VONATKOZÁSÚ EREDMÉNYE
NŐI PÁROS
NEGYEDDÖNTŐ
Dzseon Dzsi Hi, Jang He Un (dél-koreai, 2.)–Madarász Dóra, Pergel Szandra (5.) 3:0 (11:7, 11:4, 11:2)

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram