A kínait is legyűrte Majoros

2023.02.08.

Majoros Bence egy kínai játékost legyőzve főtáblára jutott a jordániai Ammanban zajló WTT-tornán.

Két szaúd-arábiai pingpongos után egy kínai, a 2003-as születésű, balkezes, tollszárfogással játszó Liang Kuo-tung várt Majorosra az egyéni selejtező utolsó fordulójában.  A magyar játékos a 121. helyen áll a világranglistán, míg szerdai ellenfele a 143. a rangsorban. Ez alapján tehát inkább neki állt a meccs, ám egy kínai ellen sosem lehet biztosra menni. A döntő szett 12:10-es siker azt is bizonyítja, hogy Majorosnak helyén volt a szíve. A 32-es főtábla első körében a szintén a selejtezőből érkező tajvani Kao Cseng-Juj (141.) lesz az ellenfele.

Madarász Dórának ugyancsak egy kínain keresztül vezetett volna az útja a főtáblára, ám a Csin Jü-hszüan elleni találkozót sérülés miatt feladta. Előtte még végigjátszott Imre Leila oldalán egy páros mérkőzést, amelyen négy játszmában maradtak alul egy kínai egységgel szemben. Női párosban így is érdekeltek leszünk a főtáblán, ugyanis Dari Helga és Hartbrich Leonie 3:0-ra megverte a török Sibel Altinkayát és az osztrák Amelie Solját. A legjobb 16 között a svéd Linda Bergström és Christina Kallberg vár rájuk.

A kiemelt Majoros Bence, Ecseki Nándor férfi párosunk egy jordániai duóval találkozik a nyolcaddöntőben, míg ha Madarász vállalni tudja a játékot Ecsekivel vegyes párosban, akkor az angol Liam Pitchford, Tin-tin Ho kettőssel mérkőznek meg.

WTT CONTENDER AMMAN 2023
FÉRFI EGYES SELEJTEZŐ
3. forduló

Majoros Bence–Liang Kuo-tung (kínai) 3:2 (–6, 11, 9, –6, 10)

NŐI EGYES SELEJTEZŐ
3. forduló

Madarász Dóra–Csin Jü-hszüan (kínai) 0:3 – Madarász feladta

NŐI PÁROS SELEJTEZŐ
2. forduló

Dari Helga, Hartbrich Leonie–Altinkaya, A. Solja (török, osztrák) 3:0 (9, 7, 11)
Imre Leila, Madarász–Kuaj Man, Cung Ko-man (kínai) 1:3 (–5, 8, –5, –9)

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram