A kijutás után a feljutás a célja Majorosnak

2021.03.22.

Majoros Bence otthon, szűk körben ünnepelte meg az olimpiai kvótaszerzését, de hamarosan újabb fontos mérkőzések várnak rá, ezúttal klubszínekben. Bátorfi Zoltántól többek között azt is megtudtuk, hogy nem kapkodja el a Tokióba utazó női csapatunk összetételének kihirdetését.

A magyar válogatott tagjai az Ormai-csarnokban tartott sajtótájékoztatón beszéltek a Dohában velük történtekről, de a jövőt firtató kérdések is terítékre kerültek. A főszerepben természetesen Majoros Bence volt, aki Magyarország 100. tokiói kvótáját szerezte meg.

„Dohában nem volt ünneplés, de most a hétvégén otthon voltam Nyírbátorban, és szűk társaságban megünnepeltük – kezdte az egyik aktuális kérdés megválaszolásával Majoros Bence, aki az elődöntőben 3:1-es szetthátrányból fordított Ovidiu Ionescu ellen, míg a kvótát végül a Florent Lambiet elleni 4:1-es sikerével szerezte meg, ám mégis ez utóbbi mérkőzését tartja a dohai menetelése legnehezebb pillanatának. – Amikor az ember ott áll az olimpia kapujában, ráadásul egy olyan sráccal szemben, aki két éve a csapattársa, szóval nagyon jól ismerik egymást, az nagyon nagy stresszel jár. Ionescu legyőzése után folyamatosan ott volt a fejemben, hogy már csak egy meccsre vagyok a céltól, éreztem is, hogy ez egy jó lehetőség, hiszen már vertem meg korábban. Hihetetlen sokat dolgoztam azon fejben, hogy próbáljam picit lazára venni, és ugyanúgy tekinteni erre a mérkőzésre, mint az összes többire. Úgy érzem, hogy a döntőben a legelső poéntól kezdve nagyon kiegyensúlyozott és jó teljesítményt sikerült nyújtanom.  Egy ilyen kvalifikációs versenyen bármi megtörténhet, és úgy vágtam neki, hogy én is lehetek az a meglepetéskvótás, akiből általában szokott lenni egy. Annak idején, amikor Nyírbátorban elkezdtem pingpongozni, óriási álmom volt, hogy egyszer egy olimpián részt vehessek. Csodálatos, hogy most ez valósággá vált.”

Kis pihenő után újabb nagy feladatok várnak friss tokiói kvótásunkra, mégpedig klubja, a Chartres TT színeiben.

„A következő időszakban sok bajnoki meccsem lesz Franciaországban. A cél, hogy kihozzuk ezekből a legtöbbet, és esetleg megnyerjük a bajnokságot és feljussunk az első osztályba. Azt követően pedig meglátjuk, hogyan alakul a helyzet a világban, és milyen lehetőségeink lesznek edzeni, edzőtáborozni. A legfontosabb számomra azonban a fejlődés, csinálni kell tovább a dolgomat, mert itt azért nem áll meg az élet” – tette hozzá Majoros.

Szudi Ádám mindkét mérkőzését elveszítette Pergel Szandrával a dohai WTT-versenyeken vegyes párosban, ám így sem távolodtak az olimpiai kvótától, sőt. Ráadásul még az egyéni tokiói részvételről sem kell letennie.

„Sűrű hónap jön, mert az osztrák klubommal négy csapatmérkőzésünk lesz, ott is jó teljesítményt kell majd nyújtanom, de az április végén esedékes európai olimpiai selejtező van a fókuszban – mondta Szudi Ádám.Nagyon bizakodó vagyok, mert bár most nem sikerült kvótát szereznem, a dohai selejtező jól sikerült. Ha ezt a teljesítmény sikerül megismételnem Portugáliában, vagy kicsit még javítani is rajta, akkor jó esélyem lehet.”

Férfi szövetségi kapitányunk is megemlítette, hogy néhány napjuk van ünnepelni és feldolgozni a Katarban történteket, utána ismét a munka kerül a középpontba. A fiúkról nagyon elismerően nyilatkozott.

„Bence játékban már ott van az élmezőnynél – kezdte Muskó Péter Majoros méltatását. – Mindenki tudta, hogy ki akar jutni az olimpiára, de ezt nem hangoztattuk, nem akartunk ezzel terhet rakni rá. Számomra nagyon pozitív volt, hogy a meccsek alatt és között félre tudta tenni, hogy az olimpiáért játszik, és csak arra koncentrált, hogy az adott ellenféllel szemben a legjobb formáját hozza. Ádám megvert egy német bundesligást, egy lengyel első osztályban játszó válogatottat és egy francia első osztályban játszó belga válogatottat, tehát óriási teljesítményt nyújtott, de sajnos a szlovák-kínai srác az útját állta. Még egy kicsivel több kell, szükség van egy jó sorsolásra és jó formára is, de Ádám nagyon jó úton jár már huzamosabb ideje.”

A női játékosaink győzelem nélkül maradtak a WTT-tornákon, ám ők már tavaly megszerezték a csapatkvótát, és ott van még a Szudi, Pergel duó esélye is.

„Az eredményeket tekintve nem sikerült a két verseny, de azt tudni kell, hogy Madarász Dóri sérülésből jött, Pergel Szandinak pedig egy visszatérő vádlisérülése újult ki picit, ami rányomta a bélyegét a szereplésünkre – világította meg a hátteret Bátorfi Zoltán.Dórival ennek ellenére elégedett voltam, mert a sok kihagyásához képest nagyon jól játszott, kicsi hiányzott hozzá, hogy egy nagyon jó koreai játékost le tudjon győzni. Szandi esetében főleg a vegyes párosra voltunk kihegyezve, hogy ott mérkőzések nyerésével bebiztosítsuk a kvótát. Ez nem sikerült, de úgy alakultak az eredmények, hogy pozitívan állunk hozzá. Amíg nem hirdetik ki, addig nem mondjuk ki, de úgy tűnik, hogy ott lesznek Tokióban.”

Női szövetségi kapitányunk megemlítette, hogy a vírushelyzet miatt továbbra sem tudni biztosan, hogy megrendezik-e az egyéni Európa-bajnokságot, illetve az olimpiát megelőző többi verseny sorsa is képlékeny. A klubjaikban szerencsére tudnak játszani legjobbjaink, így Póta Georgina is, de nála továbbra is nagy kérdés, hogy mennyire tudja visszanyerni korábbi formáját. Többek között ezért is mondta azt Bátorfi Zoltán, hogy csak a legutolsó pillanatban dönt majd a Tokióba utazók névsoráról.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram