A kiesés széléről a főtáblára

2022.08.13.

A Bálint Bernadett, Hartbrich Leonie női páros mérkőzéslabdákat hárítva főtáblára jutott a müncheni Európa-bajnokságon, a Majoros Bence, Hartbrich Leonie vegyes páros viszont kiesett.

A szombaton kezdődő Eb-n az első magyar fellépők Majoros Bence és Hartbrich Leonie voltak. A vegyes párosok selejtezőjében egy dán, portugál páros volt az ellenfelük, a 21 éves Martin Buch Andersen és a 17 éves Ines Matos. A rutin tehát a mieink mellett szólt, az első két szettet azonban szoros küzdelemben elvesztették, a harmadikban pedig már nem tudtak újítani, így Andersenék meséje íródik tovább.

Késő délután Hartbrich közel került ahhoz, hogy női párosban is búcsúzzon, hiszen Bálint Bernadett-tel 2:1-es szetthátrányban voltak, és 10:8-ra vezettek tinédzser ellenfeleik, a lett Sabina Musajeva és a moldovai Alexandra Chiriacova. A magyar kettős azonban megőrizte hidegvérét, és 14:12-re fordított, a döntő játszmát pedig lendületből megnyerte. Női párosban tehát a legjobb 32 között két egységünk is van, a Madarász Dóra, Póta Georgina duó kiemeltként főtáblás.

Vasárnap a selejtezőkkel megkezdődnek az egyéni versenyszámok is.

EURÓPA-BAJNOKSÁG, MÜNCHEN
NŐI PÁROS SELEJTEZŐ
2. forduló

Bálint Bernadett, Hartbrich Leonie–Musajeva, Chiriacova (lett, moldovai) 3:2 (4, –11, –9, 12, 5)

VEGYES PÁROS SELEJTEZŐ
2. forduló

Majoros Bence, Hartbrich Leonie–Andersen, Matos (dán, portugál) 0:3 (–9, –13, –6)

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram