A japánok élvezik a világfesztivált

2022.06.24.

A világfesztiválon mindeddig veretlen japán fiúversenyzők közül Szakai Juhi vívta a legszorosabb mérkőzést a német Lorenz Schäferrel, és nem akármilyen izgalmak után 3:2-re, a döntő szettben 11:9-ra múlta felül európai ellenfelét az U19-esek mezőnyének csoportkörében. A meccs után az ázsiaiak vezetőedzője, Takizava Micunori adott rövid nyilatkozatot a verseny hivatalos honlapjának.

A tréner elmondta, hogy öt játékosa között vannak válogatottak, valamint klubokból érkezett versenyzők is, és a csehországi, illetve a perui korosztályos WTT-tornán értesültek arról, hogy a nyáron Győrben világfesztivált rendeznek.

„Úgy gondoltuk, ez az esemény nagyszerű alkalom lesz fiataljainknak a tapasztalatszerzésre, és ennek a célnak messzemenően meg is felel a viadal. Nagyszerűen érezzük magunkat, úgyhogy maradandó élményekkel térünk majd haza Japánba.”

Hogy ezek az élmények ne csak emlékezetesek, hanem igazán szépek is legyenek, arról a japán fiúk maximálisan gondoskodnak, hiszen péntek kora délutánig egyetlen mérkőzést sem veszítettek.

„Azon vagyunk, hogy ez így maradjon a verseny hajrájában is, azaz játékosaimnak csak az egymás elleni meccseiken kelljen vereséget elkönyvelniük. Ha tényleg így lesz, arra igazán büszkén lehetünk majd, de mint azt Szakai mérkőzése is megmutatta, azért ez nem egyszerű feladat, akadnak kemény ellenfelek a vetélytársak között.”

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram