A francia tini bírta jobban

2023.03.09.

Majoros Bence nagy csatában kikapott a francia Félix Lebruntől a szingapúri Grand Smash selejtezőjének második fordulójában.

Legjobb férfi asztaliteniszezőnk a román Ovidiu Ionescu elleni 3:0-s sikerrel kezdte a szingapúri tornát, majd egy nap pihenőt követően az egyik legnagyobb európai tehetség várt rá.

A tollszárfogással játszó Félix Lebrunt 16 éves kora ellenére már a 46. helyen jegyzik a világranglistán, és hogy miért, abból ízelítőt adott csütörtökön is. Három szoros játszmát követően 2:1-re még Majoros vezetett, de ezután Lebrun gyorsan kiharcolta a döntő szettet. Az ötödik felvonás újra kiélezett küzdelmet hozott, amelynek a végét a fiatal francia bírta jobban, így ő jutott a selejtező harmadik fordulójába.

Egyesben így csak Póta Georgina lesz ott a főtáblán a mieink közül, a párosoknál pedig a Madarász Dóra, Póta, az Ecseki Nándor, Szudi Ádám és az Ecseki, Madarász vegyes párosért szoríthatunk.

SINGAPORE SMASH 2023
FÉRFI EGYES SELEJTEZŐ
2. forduló
Majoros Bence–F. Lebrun (francia) 2:3 (9, –11, 9, –4, –12)

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram