A férficsapatunk lemaradt az éremről

2021.08.31.

A Csonka András, Zborai Gyula összetételű egység 2:0-s vereséget szenvedett a negyeddöntőben Nagy-Britanniától a férfi csapatverseny 8-as kategóriájában, ezzel mindkét magyar sportoló befejezte a szereplését a tokiói paralimpián.

Egyéniben Zborai Gyula nem jutott tovább a csoportjából, míg Csonka András a nyolcaddöntőben esett ki. Csapatban a negyeddöntőben kezdték meg szereplésüket, így elég lett volna egy párharcot megnyerniük az éremhez.

Az Aaron McKibbin és Billy Shilton elleni páros mérkőzésen 12:10-re megnyerték a nyitó játszmát, a másodikat viszont hasonlóan szoros küzdelemben elvesztették. Ez fordulópontot jelentett, a folytatásban ugyanis már egyértelműen a támadóbb felfogásban játszó britek uralták a meccset, amelyet négy szettben megnyertek.

A továbbjutáshoz két mérkőzést kellett megnyerni, Csonka tehát a Shilton elleni találkozóján az „életben maradásukért” játszott. A hozzá hasonlóan balkezes, 22 éves angol játékos lehengerlően pingpongozott, és sajnos gyorsan lezárta a meccset. A Zborai–McKibbin összecsapásra így nem került sor, 2:0-s győzelemmel a britek jutottak az elődöntőbe.

Ez azt jelenti, hogy a magyar para-asztaliteniszezők közül már csak az Arlóy Zsófia, Szvitacs Alexa összetételű csapatnak lesz jelenése a tokiói játékokon, a hölgyek 9-10-es összevont kategóriájában. A szerdai negyeddöntőben magyar idő szerint hajnali 3 órától az ausztrálok ellen lépnek asztalhoz.

PARALIMPIA, TOKIÓ
CSAPATVERSENY
FÉRFIAK, 8-AS KATEGÓRIA
Negyeddöntő
Magyarország–Nagy-Britannia 0:2
Csonka András, Zborai Gyula–McKibbin, Shilton 1:3 (10, –9, –6, –6)
Csonka–Shilton 0:3 (–8, –5, –7)

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram