A dél-koreaiak már túl erősek voltak

2023.10.22.

A bravúrokkal döntőbe jutó Ecseki Nándor, Majoros Bence páros 3:1-re kikapott dél-koreai ellenfelétől az antalyai WTT-torna döntőjében.

Ecseki Nándor az évek során Szudi Ádámmal ért nagyon magas szintre a férfi párosok között – Európa-bajnoki bronzérmet is együtt nyertek 2021-ben –, aztán Madarász Dórával szokott össze egyre jobban vegyes párosban. Ez a hét pedig végképp igazolta, hogy Majoros Bencével is felveszik a versenyt gyakorlatilag a világ bármely párosával.

A törökországi WTT-versenyen a negyeddöntőben a második kiemelt japán Sinozuka Hiroto, Togami Sunszuke duót verték meg mérkőzéslabdáról fordítva, az elődöntőben pedig a negyedik kiemelt svéd Anton Källberg, Kristian Karlsson kettőst 3:0-ra.

A vasárnapi fináléban várt rájuk a legnagyobb falat An Dzse Hjun és Lim Dzsong Hun személyében. Előbbi egyesben világbajnoki bronzérmes lett 2019-ben Budapesten, utóbbi pedig a legutóbbi két vb-n férfi párosban szerzett ezüstérmet – hogy csak a legnagyobb eredményeiket említsük.

A két dél-koreai a döntőben is megmutatta, hogy miért ők az első kiemeltek. A magyar páros az elvesztett első két játszma után szépített ugyan, ám ezzel ellőtte a puskaporát. A negyedik szettben nagyon elengedték ellenfeleiket, így a nagyobb izgalmak elmaradtak. A papírforma – ezúttal – érvényesült, a fiaink viszont így is mosolygósan álltak oda az eredményhirdetéshez, amire meg is volt minden okuk egy ilyen hét után.

WTT CONTENDER ANTALYA 2023
FÉRFI PÁROS
Döntő
Ecseki Nándor, Majoros Bence–An Dzse Hjun, Lim Dzsong Hun (dél-koreai) 1:3 (–5, –7, 9, –3)

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram