A dél-koreaiak belerondítottak a kínai előadásba

2022.07.17.

Az öt versenyszámból négyet a kínaiak nyertek meg a Budapesten rendezett WTT Star Contender-tornán.

Truls Möregard ismét bizonyította, hogy a tavalyi világbajnoki döntője nem a véletlen műve volt. A svédek 20 éves, szögletes ütővel játszó titánja a budapesti seregszemlén is bejutott a fináléba, többek között a második kiemelt Liang Csing-kun legyőzésével. A döntőben meglepetésre nem Ma Lunggal találkozott, a sportág első számú szupersztárját ugyanis még a szombati elődöntőben 4:3-ra legyőzte honfitársa, Vang Csu-csin. A 22 éves balkezes kínaival Möregard sem bírt, viszonylag simán nyert a vasárnapi címmeccsen.

Női egyesben biztos volt, hogy kínai győztest avatnak, hiszen Vang Ji-ti és Szun Jing-sa házi döntőt vívott, amelyet előbbi játékos nyert meg öt játszmában. Szun Jing-sa így sem maradt elsőség nélkül, női párosban ugyanis Vang Man-jűvel legyűrték a fináléban a japán Hajata, Ito kettőst.

A vegyes párosok között Vang Csu-csin és Vang Man-jü bizonyult a legjobbnak. A kínaiak tarolását a dél-koreai Cso De Szong és Li Szang Su akadályozta meg azzal, hogy a férfi párosok döntőjében döntő szettben megverte Liang Csing-kun és Lin Kao-jüan duóját.

A Star Contender-verseny résztvevői maradnak Budapesten, mivel – szintén a BOK-csarnokban – hétfőn már kezdődik a történelem első Champions-tornája a világ legjobb pingpongosaival, a világranglistán hátrébb állók pedig a WTT Feeder-viadalon indulhatnak.

A július 11. és 23. között Budapesten rendezendő WTT-versenyekre jegyeket a helyszínen és online lehet vásárolni.

A WTT-versenyeken kötelező a maszkhasználat!

WTT STAR CONTENDER, BUDAPEST
FÉRFI EGYES, DÖNTŐ
Vang Csu-csin (kínai)–Truls Möregard (svéd) 4:1 (7, –9, 6, 11, 7)

FÉRFI PÁRIS, DÖNTŐ
Cso De Szong, Li Szang Szu (dél-koreai)–Liang Csing-kun, Lin Kao-jüan (kínai) 3:2 (–11, 8, –7, 6, 9)

NŐI EGYES, DÖNTŐ
Vang Ji-ti (kínai)–Szun Jing-sa (kínai) 4:1 (–9, 9, 6, 6, 4)

NŐI PÁROS, DÖNTŐ
Szun Jing-sa, Vang Man-jü (kínai)–Hajata Hina, Ito Mima (japán) 3:0 (12, 6, 13)

VEGYES PÁROS, DÖNTŐ
Vang Csu-csin, Vang Man-jü (kínai)–Harimoto Tomokazu, Hajata Hina (japán) 3:2 (–9, –6, 7, 7, 9)

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram