A csapatversenyekben kialakult valamennyi döntő párosítása

2022.06.25.

A világfesztivál szombati versenynapjának délelőtti programjában a csapatversenyekben már elődöntőket rendeztek, míg négy korosztály egyeseiben a főtáblán haladtak előre a legjobbak.

A legkisebbek, az U11-esek korosztályában csak a fiúknak írtak ki csapatversenyt, és már az elődöntők előtt biztossá vált, hogy az esti fináléban lesz magyar együttes, hiszen a házigazdák A és B gárdája egymással mérkőzött, és az első számú válogatott fölényes, 3:0-s győzelmet aratott. A döntő másik résztvevője a román csapat lesz, amely a tunéziai, cseh vegyes együttest múlta felül ugyancsak 3:0-ra.

Ugyanakkor az észak-afrikaiak az U15-ös fiúk mezőnyében aranymeccset vívhatnak, miután sikerrel vették a magyar C csapat jelentette akadályt (3:0). A másik ágon a magyarok első számú válogatottja 3:1-re nyert az ecuadoriak ellen. Ennek a korosztálynak a leányviadalán Magyarország A–Ecuador mérkőzést rendeznek az elsőségért, miután előbbiek a magyar B csapaton (3:0), utóbbiak az ukránokon jutottak túl (3:1).

Az U19-esek küzdelmeiben a továbbra is veretlen japán fiúk esélyt sem adtak az üzbégeknek (3:0), a svédek pedig 3:1-re verték a magyar A csapatot, így az ázsiaiak és a skandinávok döntik el az aranyérem sorsát. A lányok viadalának elődöntőjében a magyar A és B, valamint az ukrán A és B csapat egymással mérkőzött, és mindkét találkozón a magasabban rangsorolt együttes győzött, egyaránt 3:1-re.

A csapatversenyek döntőit szombaton 17 órától rendezik az Olimpiai Sportpark 1-es csarnokában.

Az egyesekben főtáblás meccseket rendeztek négy korosztályban (az U11-esek viadala már pénteken véget ért). A mezőnyök estére minden számban eljutnak az elődöntőkig.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram