A Celldömölké és a Szekszárdé a bronzérem

2021.06.13.

A Celldömölk sima, a Szekszárd izgalmas mérkőzésen szerezte meg a bronzérmet az Extraliga Final Four vasárnapi játéknapján.

A férfi bronzmérkőzést a Celldömölk egyértelmű favoritként várhatta, és bár a szegediek igyekeztek meglepetést okozni, nem sikerült szorossá tenni a küzdelmet. A vasiak 4:0-ra nyertek, így a hetedik Final Fourt is érmesként zárták. Három arany és egy ezüst mellett immár bronzból is három van nekik.

„Este átgondoltuk, hogy min kellene változtatni. Ez sikerült is, a motivációnk megmaradt, a játékunk felfejlődött” – számolt be róla Kriston Dániel, hogy a csalódást keltő elődöntőbeli vereségükön hogyan tudták túltenni magukat.

„Kizárólag pozitív gondolatok és érzések vannak bennünk, minden várokozásunkat felülmúlja ez a negyedik hely. Ha valaki a szezon elején azt mondja, hogy négyes döntőt fogunk játszani, azt azonnal aláírtuk volna” – erősítette meg Lukács Levente a Szeged részéről, hogy ők már a Final Fourba jutással túlteljesítették a terveiket.

A nőknél a Kecskemét és a Szekszárd csapott össze a harmadik helyért. A kecskemétiek indultak kedvezőbb helyzetből, mivel jobb alapszakaszbeli helyezésüknek köszönhetően már 5:5-ös döntetlennel is az övék lett volna a bronzérem. A páros mérkőzés megnyerése után még inkább bizakodhattak, ám ezt követően belehúzott a Szekszárd, és 5:2-es vezetésüknél már Harasztovich Fanniék álltak egy győzelemre a sikertől.

Ilyen hamar azonban nem lett vége, Alekszandra Radonjics és Ciurcui Melinda is bírta a nyomást győzelmi kényszerben kecskeméti oldalon, így 5:4-es szekszárdi vezetésnél Makszuti Anetta és Füle Kata összecsapása döntött. Mégpedig a Szekszárd javára, a délvidéki játékos 3:1-re múlta felül Fülét. A Szekszárd 2015 után végzett újra harmadikként az élvonalban.

„Nem izgultam az utolsó mérkőzés előtt, mert az előző két meccsemet megnyertem, jól ment a játék, így bíztam benne, hogy ez is meglesz – mondta Makszuti Anetta a sorsdöntő győzelme után. – Az alapszakaszban kétszer kikaptunk a Kecskeméttől, ezért nagyon örülök, hogy sikerült megszereznünk a harmadik helyet.”

A szekszárdiak korábban négyszer megnyerték az Extraligát, ám nem túlzás azt állítani, hogy – egyéves vegetálás után – most ez a bronzérem is arannyal ér fel nekik.

„Miután 2019-ben távozott a főszponzorunk, ott maradtunk játékosok nélkül – idézte fel a közelmúlt nehézségeit Sáth Sándor, a tolnai és szekszárdi asztalitenisz ikonikus alakja. – Nem akartuk azonban, hogy minden elvesszen, amit addig felépítettünk, és tavaly nyáron az utolsó pillanatban sikerült összehoznom a csapatot. Reménykedtünk a dobogós helyezésben, és bár az alapszakaszban csak negyedikek lettünk, kétszer is kikapva a Kecskeméttől, az április fordulóban már tartalékoltunk, mert éreztük, hogy itt nyernünk kell.”

A kecskemétiek egy hajszállal lemaradtak az éremről, azonban így sem lehetnek elégedetlenek.

„Az egész szezont teljesen pozitívan értékelem. Nagyon sok csapat tudott külföldi játékost igazolni, ami növelte a bajnokság színvonalát. Fejlődés mutatkozik tehát az Extraligában az előző idényekhez képest, és szerintem jó szabályok születtek a tornarendszerű alapszakaszt és a Final Fourt illetően is” – foglalta össze a szezonjukat Szabó Krisztián, a Spartacus edzője.

EXTRALIGA FINAL FOUR 2021, BUDAÖRS
FÉRFIAK
Bronzmérkőzés
CVSE-Swietelsky Future FM I.–Floratom Szegedi AC I. 4:0

Fazekas Péter, David Serdaroglu–Kószó Attila, Vitsek Iván 3:1 (8, 3, –7, 9)
Serdaroglu–Lukács 3:0 (13, 4, 4)
Kriston Dániel–Vitsek 3:1 (7, –6, 7, 14)
Fazekas–Kószó 3:1 (–9, 8, 4, 3)
Serdaroglu–Vitsek 3:0 (7, 9, 3) – nem számított bele a végeredménybe

Döntő
PTE-PEAC Kalo-Méh I.–Szerva ASE Szécsény I.

NŐK
Bronzmérkőzés
Szekszárd AC I.– Kecskeméti Spartacus SK és Közösségi Tér I. 6:4

Harasztovich Fanni, Maszkuti Anetta–Füle Kata, Alekszandra Radonjics 1:3 (11, –8, –9, –9)
Makszuti–Ciurcui Melinda 3:2 (–6, 3, 4, –10, 7)
Harasztovich–Füle 3:0 (15, 6, 10)
Ivana Vejnovics–Radonjics 3:1 (6, 6, –8, 9)
Harasztovich–Ciurcui 1:3 (13, –6, –7, –9)
Makszuti–Radonjics 3:0 (6, 4, 3)
Vejnovics–Füle 3:0 (7, 5, 3)
Harasztovich–Radonjics 2:3 (3, –9, –10, 5, –10)
Vejnovics–Ciurcui 1:3 (–4, –10, 11, –10)
Makszuti–Füle 3:1 (7, 7, –8, 2)

Döntő                             
SH-ITB Budaörsi Sport Club– Budapesti Erdért SE

A döntők után: Ünnepélyes eredményhirdetés

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram