A Celldömölk megőrizte, a Budaörs elhódította a bajnoki címet

2015.05.17.

A nőknél a Budaörsi 2I SC, a férfiaknál a CVSE Swietelsky Wewalka nyerte az Extraligát. A szövetség a sportág ünnepnapjaivá tette a májusi hétvégét, amikor két nap alatt négy-négy csapat részvételével — a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban — megrendezte a Final4 nevet kapott női és a férfi bajnoki döntőt.

A nőknél a Postás nem tudta megőrizni tavalyi címét, mert bár Li Jiao megnyerte mindhárom egyesét, a többiek nem tudtak hozzátenni a csapat teljesítményéhez, míg a másik oldalon Pergel Szandra vitt két egyest és Fazekassal a párost is, Molnár Cornélia kettő, Fazekas egy győzelemmel járult hozzá a sikerhez.

A férfiaknál 2-2-ig voltak izgalmak, hiszen a Pázsy és Nagy Krisztián szállította a párost a mecsekaljaiaknak, Fazekas csak nehezen verte Dudást, míg Nagy Krisztián legyőzte Ecsekit. Ám miután Pázsy nem tudott mit kezdeni Kosibával, elindult a celli henger. Ezzel a Celldömölk, sorozatban hatodik bajnoki címét gyűjtötte be úgy, hogy az elmúlt 11 évben mindig dobogón végzett.

Final 4

Férfiak. Döntő:

CVSE Swietelsky Wewalka – PTE PEAC 6-2 A 3. helyért:

Komló Sport Kft – Békési TE 6-2.

Végeredmény:

1. CVSE Swietelsky Wewalka

2. PTE PEAC

3. Komló Sport Kft

4. Békési TE

Nők. Döntő: Budaörsi 2I SC – Postás SE 6-3

A 3. helyért: Budapesti Erdért SE – Szekszárdi AC 1-6

Végeredmény:

1. Budaörsi 2I SC

2. Postás SE

3. Szekszárdi AC

4.  Budapesti Erdért SE

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram