A Celldömölk és a Budaörs nyerte a döntőket

2022.05.15.

A Budaörs női csapata megvédte bajnoki címét, míg a férfi Extraliga döntőjében a Celldömölk mínusz egy emberrel nyert a Pécs ellen Komlón, ám az aranyérem sorsa itt még nem dőlt el.

Az Erdért az évek során egyre jobb helyezéseket elérve, egyre jobb kerettel a mostani idénynek már a bajnokság első számú esélyeseként vágott neki, ám az aranyéremre még legalább egy évet várnia kell. A tavaly nyáron Madarász Dórával és az ukrán Marharita Peszockával erősítő fővárosi csapat az alapszakaszt megnyerte, így a komlói négyes döntő vasárnapi játéknapján a Budaörs ellen már egy 5:5-ös döntetlennel is bajnok lett volna.

A címvédő budaörsiek azonban akkor futották a legjobb formájukat, amikor a legjobban kellett. Bachman Péter csapatában mindenki hozzátett a győzelemhez. Fazekas Mária a páros mérkőzést hozta Makszuti Anetával, a szerb válogatott játékos egy egyénit nyert meg, Póta Georgina és Dari Helga pedig kettőt-kettőt.

A párharc magyar rangadóján Póta döntő szettben gyűrte le Madarászt, Peszocka Póta elleni sikere pedig már nem számított bele a hivatalos végeredménybe, mert közben Dari megverte Ambrust Krisztinát, ezzel a Budaörs elérte a hat győzelmet.

A Celldömölk nyerte a döntőt, de ki lesz a bajnok?

A furcsa kérdés magyarázata, hogy a vasi csapat óvás alatt játszott a komlói final four hétvégéjén, mivel iráni légiósa, Amir Hosszein Hodaei a magyar mellett a megengedett kettő helyett három külföldi bajnokságban (spanyol, francia, svéd) is szerepelt ebben a szezonban. Nélküle már a szombati elődöntőben is rezgett a léc a három játékossal felálló Celldömölknek, a Pécs elleni döntőben pedig óriási hendikepnek számított a hiánya. Most is gyakorlatilag 0:4-ről indult a párharc az ő szempontjukból, némi reményt az adhatott nekik, hogy alapszakaszelsőként a döntetlen nekik kedvezett volna.

A lehetőséggel pedig éltek is. Fazekas Péter és Jakab János párosa legyőzte a Pető Zsolt, Demeter Lehel duót, és bár Jakab csak egy egyénit nyert meg, Fazekas mindhárom ellenfelét legyőzte, és a fiatal Huzsvár Erik is beletett két győzelmet a közösbe a Molnár Dávid és Kovács Sebestyén elleni sikerével. A végeredmény így 7:6 lett a Celldömölknek, a kérdés most már „csak” az, hogy a zöld asztalnál milyen döntés születik Hodaei jogtalan szereplésével kapcsolatban.

A bronzérmet hasonlóan kiélezett találkozón a házigazda Komló szerezte meg a Soltvadkert elleni 7:6-os diadalával, míg a nőknél az Ajkát 5:3-ra felülmúló Kecskemét állhatott még fel a dobogóra.

EXTRALIGA, FINAL FOUR, KOMLÓ
FÉRFIAK
DÖNTŐ
CVSE Swietelsky Future FM I.–PTE PEAC Kalo-Méh I. 7:6

Pető Zsolt, Demeter Lehel–Fazekas Péter, Jakab János 1:3
Kovács Sebestyén, Molnár Dávid játék nélkül győzött
Pető–Huzsvár Erik 3:1
Demeter  játék nélkül győzött
Molnár–Jakab 1:3
Kovács–Fazekas 2:3
Pető játék nélkül győzött
Demeter–Jakab 3:0
Molnár–Fazekas 0:3
Kovács–Huzsvár 2:3
Pető–Jakab 3:1
Demeter–Fazekas 2:3
Molnár–Huzsvár 0:3

BRONZMÉRKŐZÉS
Komlói Bányász–BS Plastic Soltvadkert 7:6

NŐK
DÖNTŐ
SH-ITB Budaörsi Sport Club I.–Budapesti Erdért SE 6:2

Fazekas Mária, Makszuti Aneta–Ambrus Krisztina, Madarász Dóra 3:2
Makszuti–Marharita Peszocka 1:3
Dari Helga–Fejős Anna 3:1
Póta–Madarász 3:2
Dari–Peszocka 1:3
Makszuti–Madarász 3:0
Póta–Fejős 3:0
Dari–Ambrus 3:2

BRONZMÉRKŐZÉS
Kecskeméti Spartacus SK és Közösségi Tér I.–Ajkai ASE 5:3

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram