A Budaörs kettős vereséggel búcsúzott

2022.01.19.

Az SH-ITB Budaörsi SC női csapata idegenben is kikapott 3:1-re az ASD Quattro Moritól az Európa-kupa negyeddöntőjében, így az olasz csapat jutott be a legjobb négy közé.

A múlt szombaton hazai pályán elszenvedett 3:1-es vereség nem ígért sok jót, a Cagliariban rendezett visszavágón legfeljebb egy partit bukhattak volna el a budaörsiek. Bachman Péter vezetőedző ezúttal Fazekas Máriát írta be az első helyre, és bár ő kikapott Tania Plaiantól, még ekkor sem volt minden veszve.

Az olasz csapatban az első mérkőzésen szerepet kapó Rossana Ferciug helyett ezúttal a kínai származású, védő stílusú Wei Jian játszott hármasként, aki kétszettes hátrányban lábsérülés miatt feladta a Dari Helga elleni találkozóját.

Ezt megelőzően és ez után azonban sajnos Póta Georgina most sem tudott győzelmet jegyezni a hazaiak két román kiválósága, Plaian és Andreea Dragoman ellen, így újabb 3:1-es vereség lett a vége. A tavaly az Európa-kupában döntőt játszó Budaörs a legjobb nyolc között elvérzett.

EURÓPA-KUPA, NŐK
NEGYEDDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
ASD Quattro Mori (olasz)–SH-ITB Budaörsi SC 3:1
Tania Plaian–Fazekas Mária 3:1 (8, –9, 9, 6)
Andreea Dragoman–Póta Georgina 3:1 (8, –8, 10, 11)
Wei Jian–Dari Helga 0:2 (–4, –10)-nél Wei feladta
Plaian–Póta 3:0 (6, 6, 7)

Továbbjutott: az ASD Quattro Mori, kettős győzelemmel

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram