A BL-címvédőhöz utazik a Budaörs

2021.10.26.

Az SH-ITB Budaörsi SC november első hétvégéjén Berlinben játssza a csoportmérkőzéseit a női Bajnokok Ligájában.

Az Európai Asztalitenisz-szövetség 2021 nyarán hozta nyilvánosságra azt a táblázatot, amelyik a női asztaliteniszklubokat rangsorolja a legutóbbi három szezonban a nemzetközi kupákban elért eredményeik alapján.

Az SH-ITB Budaörsi SC az előkelő nyolcadik helyet foglalja el a rangsorban, ami azt jelenti, hogy a budaörsi csapat jelenleg Európa nyolcadik legjobb női klubcsapata. A nyolcadik helyezés egyben azt is jelenti, hogy a 2021–2022-es szezonban nyolcadik kiemelt a Bajnokok Ligájában.

A Budaörs a legutóbbi három évben két európai kupasorozatban is érmet szerzett, 2019-ben bronzérmet az ETTU-kupában, 2021-ben pedig ezüstérmet az ETTU-kupa utódjának számító Európa-kupában. A budaörsi klub 2003 óta folyamatos résztvevője az európai szövetség kupasorozatainak.

Bachman Péter csapata november 6-án és 7-én Berlinben a Bajnokok Ligája A-csoportjában sorrendben a portugál Juncallal, a BL-címvédő Berlinnel és a francia Lille-lel mérkőzik meg. A Berlin elleni találkozónak két érdekessége is van: egyrészt Póta Georgina ebben a klubban légióskodott több mint 10 évet, másrészt az előző két szezonban a Budaörsben szereplő Surján Szabinát éppen a német csapat igazolta át a nyáron.

A Budaörsi Sport Club Póta Georgina, Fazekas Mária, Dari Helga összeállításban repül el Németországba. A budaörsiek a mostani szezonra elsősorban gazdasági okokból csökkentették a játékoskeretük létszámát, ezzel a csapat taktikai variálhatósága is szűkebbé vált. A cél azonban így is legalább egy csoportellenfél legyőzése.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram