A 65 éve diplomázott dr. Ormai László kettős élete

2019.09.30.

A Corvinus Egyetemen bensőséges hangulatban ünnepelték azokat az egykori hallgatóikat, akik legalább ötven éve végezték el tanulmányaikat. A 65 éve diplomázottak között ott volt a Magyar Edzők Társaságának örökös tiszteletbeli elnöke, dr. Ormai László is – olvasható a Magyar Edzők Társasága honlapján.

65-ormai-laszlo

Mindenki Laci bácsija az ünnepség után elmondta, diplomáját 1954-ben vehette át. Addig a BEAC labdarúgócsapatában játszott, párhuzamosan a Közgazdasági Egyetem asztalitenisz-csapatát is erősítette. Végzett közgazdászként a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) alkalmazottja lett. 1958-ban alapította meg a KSH-ban a női asztalitenisz-szakosztályt, amely tíz évvel később már kiharcolta az országos csapatbajnoki címet.

A Statisztika PSC motorjaként 40 országos csapatbajnokságot nyertek el Ormai László pártfogoltjai. Ami még ennél is hangosabb sikert jelentett számára: a Statisztika hölgyei nem kevesebb mint 25 alkalommal szerezték meg a Bajnokcsapatok Európa-kupájának győzteseiként az Európa legjobb csapata büszke címet.

(jochapress)

ormai-laszlo-2019
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram